Wednesday, 27 September 2017

my birthday story

Alhamdulillah dah genap 21. how was my day? hahaha guess what, i cried. i put all the blame on these stupid PMS. old habit seriously susah betul nak hilang with these sensitive feeling and perasaan cengeng cepat koyak ni hmm

let me start from 00:00 27/9/2017. i knew yg esok pagi tu pukul 8 ada presentation. pkul 11 ada quiz not so quiz lah sebab bincang je tadi hahaha. i on kan phone then berdirikan depan meja and continue study.. 10 minit berlalu then baru dpat first wish dari Alin. dia wish dalam group "Om Telolet Om" so yg lain follow. thanks to Leez, every year, dia lah starter yg wish aku dulu dlam group kelas Biomed tu. then Zarul wish guna insta story. oh, terharu and thanks to Alia jugak yg dah video call ngan aku semalam nye (26/9) sembang2 semua then masuk je 27 tu dia wish private kat messenger.

bangun esok pagi nye, everyone start to wish me. kawan BBSS, semua wish sebab dalam group tu kan. kawan KUSESS? 5 je kot? Syu, Diana, Qardawi, Anis Nabila, Aida.. i guess ni je lah kot member yg truly member yg akan stay till the end.  insyaAllah. ohh, my Kenanga's pun wish jugak. Direk, yg mmg tiap2 tahun dia lah org first yg akan wish dlam group kenanga tu. maybe function ketua dorm? hahahahah then dzetty and farina. ada yg lain pun wish tapi kat FB. its okay.. 

kawan matrik? takde sorang pun. hahahah IDK, family? yes. semua wish. mummy, abah, abang, kaklang. but itu lah yg buat sedih tu.. everyone just wish "happy birthday" without any warm words or apa2.. maybe diorang busy. maybe dah kekontangan idea. maybe dah tkde apa yg nak diucapkan. maybe jugak diorang sndiri tak tau betapa berharapnye aku someone will wish me dgan ucapan yg panjang. hahahah i really love words. i treasure them.. buktinya? semua aku screenshot. 

so for today? yg wish with long text were Arif, Kak Titi and Fiqah. sumpah terharu gila wish Arif sebab as someone yg selalu gaduh ngan aku and slalu kene marah ngan aku dan bnyak kali je tngok aku nangis and down, dia wish "kau kuat, kau hebat Sarah Syauqina".. he is indeed someone that i can depend. and one more thing yg buat aku terharu teruk, masa lunch dgan dia and ramai2 orang lagi, masa sebelum makan tu, dia baca doa makan and doakan utk aku. you know, kalau kawan aku tak suka dia, sumpah aku cayaqq dah wehh hahaha ye lah, when someone treat you like that kan.. tapi mengenangkan kawan aku ni tangkap cintan cintun habis kat si Arif ni, hahahha mmg takde lah nak fefeeling lebih2... saya bukan jenis sailang member hahahaha

Kak Titi? she is not my classmate. skala rapat? rasa mcam 5/10 je pun. rapat time MMM. dari tahun lepas smpai ke tahun ni, but u know what, she posted on her insta, gambar ktorang bedua dngan wish yg panjang. basically cakap aku jgan patah smangat and terus kuat.. i texted her just now (tgah malam) to thank her and she replied with "akak tgok awak macam asyik down sejak dua menjak ni, akak tak leh nak buat apa selain wish and bagi kata2 smngat time bday awak". after i read, then i started to cried again hahaha. Afiqah pun sama. she posted on her IG with some wish and description pasal aku macam nak promote ala-ala ajen cari jodoh ahhahaha. and she was the only one yg asked me utk amik gmbar sekali harini.. 

thanks to these trio : Haziq, Arif, Zaim.. yg naik pentas, amik mic and nyanyi birthday song dalam dewan kuliah. haziq ngan zaim nyanyi jugak tahun lepas. kiranya ni thun kedua lah.. thanks to classmate yg join nyanyi sekali hahahah even 2 3 org je hahahaha.. Zaim gave me a balloon yg dia kutip dari mana tah hahaha but i simpan ok.. everything yg org bagi i hargai. Thanks to Alin and Anis yg bagi chocolate walaupun i bukan penggemar chocolate and i tak suka dpat hadiah bday makanan but i terima dgan hati yg luas hahahahha.. alin bagi tiramisu without kacang :'( hahahahah and anis punya aku tak makan lagi.

special thanks to Leez yg bgi hadiah bukan main bnyak lagi. chocolate moist cake, bookmark and pink hello Kitty. hahaha thanks Leez walaupun kau yg nak bgi hadiah, kau pulak yg suruh aku pi bilik kau hahahhaha its okay.. at first aku macam malas sbb aku dah tawar hati dngan satu hari ni. but then, ikut kan je lah.. susah2 pi TS harini katanya nak cari barang hahaha.. thank you leez.. i appreciate a lot. then dah naik atas, sengah jam kemudian, Haziq pulak call suruh turun kata nak pinjam duit. which i know he want to do something. alasan lapok betul so sebabkan i dah dpat agak so i trun tak bawak purse pun even katanya nak pinjam duit. he brought me McD mix and match tu. fries and cheese burger kot. ntah apa tah nama dia. hahahah dia kata nnti lah dia bgi yg boleh buat kenangan. ni dia bagi something yg buat taik dulu. hmm sembang ngan haziq mmg camtu. kadang stress gak sbb cakap cam tk belapik lngsung hahahah

why i am being so emotional today? because im comparing this year dngan tahun2 yg lepas. which 00:00 je macam semua org beria nak wish sbb nak jadi org first. then compared dulu dgan skrng, dulu i pakai hotlink so dpat call free. so tahun2 lepas, hari birthday tu mmg di penuhi dngan gayutan-gayutan di telefon hahahaha tapi dulu zaman jahiliah yg ramai betul aku nak call hahahaha.. skrng ni pakai redone, mana dpat callfree lagi pun tkde sapa utk di call hahahahha. then i hoping and waiting for wish yg panjang and bukan just "happy birthday". then ramai yg tak wish pun even classmate even kawan matrik. kawan KUSESS.. as i tweet on twitter, "tamparan menginap 21 tahun". kau kene paham sarah, people busy and tak peduli pun hahaha nnti kau dah lagi tau nnti lagi lah. ntah2 takde yg wish langsung pun. birthday is just some normal and typical day. nothing special. 

and for that person. someone that i called crush, it already became a past tense. sebab i dah tekad harini if he wish, then i will still crushing on you. but, if not, i will move on. now, you give me the answer. sebenarnya dia wish jee tapi sebab bertembung tu pun time aku nak naik block, kalau tak bertembung? sahsahsah dia tak wish... hmm ni pun salah satu sebab aku emo satu hari. maybe too much day dreaming yg terlalu berharap yg he wish tapi habuk pun tkde so lets move on. what we need to do first? delete the conversation!!! hahahahahhaah byebyebye 

and as for now, i am thankful for all those people yg wish and made my day today, from all my friend yg banyak dah lupa and mmg dah lost contact tu, you guys yg wish still ingat and stay beside me. mmg dari zaman sekolah rendah lagi, i take birthday is a big issue. siapa yg wish i ingat. siapa yg tak, lagi lah i ingat. contohnya? Hafidzul tu tak wish aku dah 3 tahun dah sejak ada makwe hmm thun ni pun wish 7 minit terakhir. hahaha and one of those silly thing yg jadi time kecik2 dulu pun relate ngan birthday which is this one guy nak couple ngan i, i kata, jadi org petama yg wish dulu so then i terima. hahahhaaha ... im sorry, perasaan tamak selalu menguasai diri, tak tahu lah kenapa. mohon bertaubat lah sarah syauqina ooiiii....