Thursday, 22 December 2011

8A

tajuk kad atas tuhh ,
rasa-rasa tipu ka ?
betoi lha . haha :)

pagi tuhh , 
aku bukannya bersemangat nak g sekolah ,
aku tengok conan aku dulu .
tak leyh nak tinggal .
episode ran hilang ingatan .
haha , sweet cara sinichi luah perasaan 

pukul 11 baru aku pergi sekolah nak amik result .
pergi ngan my mummy . 
dah puas aku halang jangan ikod ,
mummy bertegas nak ikod jugak .
hm , pergi lha . sampai-sampai ,
aku gemuruh semacam ,
pahal pulak semua budak pandang aku nieh .
tetiba aku selisih ngan Fatin .
she's crying .
got 4A 4B , okey what .
" Sarah , kau 8a "

haa ? ya ka ?
terus berlari ke arah kaunter . ( tak tau apa namanya )
cikgu :)
panggil cikgu and senyum .
membe aku semua cakap 8A ,
Sarah , kamu ada hutang apa-apa tak ?
tak da ( kawan2 aku gak yang jawab )
then bila dapat result ,
ya Allah . 8A kau !
aku tak tau nak buat apa .
aku rasa macam fikiran aku dah melayang entah ke mana .
disebabkan cikgu Nik Hasnah yng sampaikan ,
aku terus salam and pluk cium beliau .

then mummy datang and peluk aku .
terlalu banyak yang diperkatakan .
yang aku ingat ,
" mummy akan tetap sayangg kakak even kakak tak dapat 8A . "
haha , kakak tak tau nak cakap apa mie ,
kak mampu kata ,
haa , yew ..
haha , mie , maaf , mummy bukan orang pertama yang berkongsi kegembiraan ini dengan kakak .
itu sebab kakak tak leyh pikir masa tuhh 
kak dah tak tau nak buat apa masa tuhh .
macam orang bodoh ja .
mummy aku peluk aku punya erat ,
aku tau ramai orang pandang .
kalau ada sesiapa yang mulut busuk mengata aku kad belakang tuhh ,
nie pesanan untuk korang 
kau tak yah nak kata lelebih err ,
at least aku ada mak yang bangga dengan aku .
kau ada ?

hm , thanks semua ,
berkat doa semua orang ,
alhamdulillah .
terima kasih Allah ,
mummy ,
abah ,
guru-guru sekolah , 
guru-guru tuisyen ,
keluarga ,
kawan-kawan karib ,
kawan-kawan FB ,
dan semua orang yang turut mendoakan kejayaan kita bersama :)

Sunday, 11 December 2011

aktiviti ku :)

assalamualaikum .
cuti-cuti sekolah nieh , bosan kan dok rumah ?
so , aku chaw kampung ..
dimana ? haha , menuju kearah utara .
apa yang ada kad sini ?
tak da apa .. haha , cuma terdetik difikiran aku tetiba nak cerita pasal ingatan .

biasalah , dah duduk kad rumah orang , apa mereka buat , kita kena ikod .
so , aku follow cousin aku pi ronda kampung .
apa yang best sangat sampai aku nak cerita nieh ?
sebab tengah-tengah aku kayuh basikal tuhh ,
tiba-tiba terdengar lha bunyi kambing mengembek .
haha , so , apa yng peliknya ?
bunyi kambing tuh , terus buatkan aku teringat kan kad si amin .
sapa dia ?
budak paling sengal sekali dalam kelas .
dan budak yang selalu kalahkan aku dalam permainan pool .
ohh , shit .
bukan aku tak reti main ya .
benda nieh dah pun dicerita kan kepadanya ,

okay , selain tuhh ?
antara soalan-soalan BODOH aku masa kejadian gerhana semalam .
"gerhana bulan nieh , kad Malaysia ka , satu dunia ?"
then , soalan-soalan yang aku pernah tanya kad ayah aku masa kecik-kecik dulu .
"abah , kenapa bulan tuh ikod kita bahh ?"
(sewaktu dalam kereta)

hm , yang paling penting ,
gian aku kad pasal malam kampung aku , terlaksana .
my mum pernah kata ,
"kak , popia yang paling sedap , ialah popia kad kampung kita tuhh "
so , apa lagi ?
aku cari popia dulu lha disebabkan aku gila popia .

dok kad sini , FB jarang-jarang lha aku bukak .
hm , hanya phone lha menemani aku tiap masa ,
tuh pun dah tiga empat hari tak berbunyi .
biarlah , save topap ,

dok kad sini , hari-hari baca paper .
bila baca tuhh , jumpa lha top film kad cinema sekarang ,
tengok Twilight dok nombor satu sekali .
perghhh ! tak kan nak menangis kali kedua kodd .
dah meraung separuh mati dah aku sebab tak jadi hari tuhh . haha ;)

okay , sampai sini ja . aku tak da idea sebenarnya , haha :)

p/s ; bila result keluar ?

Friday, 2 December 2011

untiltle .

ohoiii .. as a muslim , kita patut beri dan jawab salam kan ? haha , ASSALAMUALAIKUM . ( jawab cepat )

actually hari nie sara pergi jawab uijan UKKM di Kolej Mara Banting . periksanya boleh tahan lha , math yang selama nieh sara jawab kad sekolah memang sara target ja , tapi jawab tadi , boleh botak kepala sara . haha . math nya , payah habaq angg ! sains , sara jawab ikut logic ja . soalan keperibadian , kelakar . soalannya banyak . sampai 100 soalan , dan kena jawab dalam masa 30 minit . hm , sara rasa sara un tak payah cerita panjang sebab mungkin mak sara nak cerita kad blog dia . so , boleh CLICK SINI untuk ke blog Piasara

hm , so untuk kali nieh sara nak coretkan tentang main tag-tag nieh . sara dah banyak dah tengok blog orang . blog BFF un ada yang dah kena tag . dalam hati nieh dok pikir lha , bila lha aku nieh nak kena tag . hm , akhirnya impian terlaksana . thanks kepada ECAH BFFku . haha . ( click sini )

Rules ;


  • you must post this rules .
  • each person must post 11 things about themselves in their journal .
  • answer the question the tagger set for you in their post . and create 11 new question for the people you tagged to answer .
  • you have to choose 11 people to tag and link then on the post .
  • go to their page and tell them you have tagged him/her .
  • no tag back !
  • no stuff in tagged section about ' you are tagged if you are reading this ' . you legitimately ( a.k.a really , trust with all honestly ) have tagged 11 peoples .
so , ini 11 perkara mengenai sara ;)
  • memang gila watak SINICHI KUDO and HEIJI HATTORI tapi tak berapa suka cerita Detective Conan .
  • mungkin akan menangis jika telepas movie Detective Conan tapi selalu miss ceritanya kalau cuma kes penyiasatan biasa .
  • teringin nak jadi watak RAN MOURI dalam cerita tuh :)
  • seorang yang berani . tapi tak boleh ada orang acah-acah . terus jadi penakut .
  • suka membuat sesuatu dengan memikir apa yang orang akan pikir .
  • tak boleh hidup tanpa facebook selain oxigen , minuman , makanan , tempat tinggal , pakaian .
  • cerewet dalam pemilihan sesuatu , kadang banayk songeh .
  • paling liat nak keluarkan duit . sayang kalau tengok duit makin kurang . tapi , boros .
  • seorang yang sanggup ikad perut semata-mata tak nak guna duit .
  • seorang yang nak berjaya dan berazam tinggi tapi masih tak tau nak jadi apa besar nanti .
  • seorang yang cepat melenting . dan cepat rasa bersalah kerana marah orang .
so , soalan ECAH yang sara kena jawab ;

1. apa perangai buruk sara ?
 ; bangun lambat ! sebab sara paling liat nak bangun even hari sekolah .

2. sapa yang selalu pujuk sara bila sara merajuk / nangis ?
; bantal . sebab selalu jerit kad situ . blog . sebab tak da diari . khayalan . sebab suka cakap sorang .

3. tempat yang sara pernah pergi sampai tak pernah lupa ?
; pesta pulau pinang ? sebab main satu permainan yang melibatkan hidup dan mati .

4. sara suka boy yang macam mana ?
; yang ada bila sara perlukan dia .

5. sara kenal ka siapa ECAH ?
; kenal . dia tuh dulu comot woo . sekarang dah comei . BFF sara masa sekolah rendah .

6. lagu favourite ? and kenangan pada lagu tuhh ?
; banyak . sekarang gila lagu nyanyian Lemonade Mouth masa tengok ceritanya kad TV3 sabtu lepas . sedap woo ! kenangan pada lagu nieh ? tak da , sebab kenangan pada lagu lain yang bukan lagu favourite .

7. sara suka gosip tak ? kalau gosip , gosip apa ja ?
; haha , of cause i am . perempuan kan ? lumrah lha . haha , gosip apa ? semua yang hadir disekeliling . kadang-kadang batu tepi jalan pun digosipkan :)

8. sara selalu hang out kad mana ?
; sara tak selalu . sebab sara anak dara terpelihara . kalau nak keluar pun , tempat yang ada cinema . sebab suka tengok film ;)

9. kartun and film kegemaran sara ?
; kartun ? semua cerita . boleh baca entry sara sebelum nieh . ( click sini ) . film ? ikod perkembangan masa . kalau sekarang , Twilight ! even , tak tengok lagi .

10. sara tak suka orang yang jenis macam mana ?
; yang cakap nak menang ! yang cakap lepas ! yang tak pandai jaga hati dan perasaan sara ! yang pikir dia bagus sangat .

11. komen sara tentang blog dia nieh ?
; cantikk ! ada bunga api !

so , sara nak tanya pulak 11 soalan kepada 11 orang yang terpilih . haha ;)
  • pendapat korang tentang diri sara . ( kena jawab ! jangan kata tak tau or no comment )
  • siapa pelakon Malaysia kesayangan korang ? kenapa ?
  • kalau kena marah ngan mak , buad apa ja ?
  • jenama pencuci muka ? then , pakai apa ja kad muka ?
  • kalau betul lha FB hari tuh di delete betul2 , apa korang rasa dan apa korang buat ?
  • pandai lilit selendang ? kalau pandai , belajar kad mana ? boleh bagi linknya ?
  • minat novel ? layan Dhya Zafira punya ? comment ?
  • korang nilai seseorang yang tak dikenali macam mana ? cara dressing or apa ?
  • blog sebagai tempat ?
  • paling tak suka tengok orang buat apa ?
  • ayat yang paling menyakitkan hati ?
then , orang yang di tagged terdiri daripada ;
okay . cukup 11 ? bapak arr ! pening sara nak pikar sapa yang nak di tag . huh ! merabai cari orang . ada BFF yang tak di tag seperti , FARA , PEAH , AZZIRA dan banyak lagi . ini kerana korang dah pun dah di tag orang lain . hm , okay lha . jawab lha yew .

p/s ; aku teringin nak buat entry pasal wordless wednesday tuhh ;)

Monday, 28 November 2011

awal muharram


*ilustrasi ciplak dari Google ;) 

okay , aku tau aku lambat . tapi , di kesempatan ini lha aku nak ucapkan
SALAM AWAL MUHARRAM

pada tahun baru ini ,
aku masih pegang azamku pada tahuntahun yang lalu .
azam dimana aku tak akan meninggalkan solatku 
sepertimana wajibnya seorang muslimah beragama islam .

kalau tahun yang sudah ,
aku nekad untuk melipat kali gandakan usahaku ,
oleh kerana aku akan menduduki sebuah peperiksaan besar
tapi untuk tahun ini ,
aku nekad untuk memperbaiki sahsiah diriku .

jadi , marilah kita berdoa bersamasama
agar segala niat yang ingin kita lakukan
demi memperbaiki diri kita ke arah yang lebih baik
di permudahkan oleh Allah S.W.T .
insyaAllah :)


p/s ; i'm in love with Determinate song by Lemonade Mouth <3

salam sayang dari sarasyauqinasukri
:*

Saturday, 26 November 2011

kempunan lah gamoknya !

hari yang sepatutnya aku isikan dengan perjumpaan dengan sahabatsahabat ku terbiar sepi . seminggu sebelum tibanya hari ini , macammacam yang ku bayangkan dan khayalkan . baju apa nak pakai , warna apa nak pakai , nak pakai tudung apa , nak lilit macam mana , nak bual apa ja . hm , exited nya aku . mana taknya , menonton film kegemaranku . TWILIGHT BREAKING DAWN .

hanya itu yang buat aku tak sabar menanti hari ini tiba . dari sebelum PMR lagi , start dari aku tengok trailer dia kad google . sifat romantic yang ditunjukkan dari watak EDWARD , kelembutan dari watak BELLA SWAN . dan kesungguhan watak JACOB . hari-hari aku kira berapa hari lagi twilight nak keluar . 18 November 2011 .

punya exited aku . pergi sekolah even dah nak periksa pun still bercerita tentang twilight . plan sapa nak ikod ,  bila nak pergi , then kitorang set hari nieh 26 Nov 2011 . hm , cuma bila dah nak dekatdekat tarikhnya nieh , baru aku tau tayangan TWILIGHT di Malaysia adalah pada 24 Nov 2011 . hm , tak kisah lah kan ? date yang kitorang nak pergi tuh pun , memang kena lha kan ?

seminggu sebelum hadirnya hari nieh ;
sorang-sorang cakap tak jadi pergi . one to another one . hm , sakit hati aku memang terasa , even aku tak tunjuk , tapi hm entah lha . perasaan nieh , tak semuanya kalau kita cerita , mereka akan paham sebab walaupun seseorang tuh pernah lalui apa yang kita lalui , tapi , dia tak kan paham apa yang kita rasa . then , aku jumpa lha beberapa orang yang memang boleh pergi . tapi akhirnya , planning nieh terbiar macam tuh ja .

kenapa ? sebab orang yang janji nak tumpangkan kitorang tak boleh bawak . maknya ada hal . hm , aku kesal ! bukan sebab maknya tak leyh hantar tapi sebab kenapa dia tak tanya awal-awal kat mak dia ? hm , hari selasa aku amik duit 100 aku ada tanya , ' kau dah tanya mak kau belum ? ' - tak yah risau . aku belum tanya lagi tapi mesti boleh punya . hm , suka hati kau lha kan , kau lebih kenal nak kau . hm , kan ? besok nak pergi , hari nieh baru dia cakap ngan mak dia . kan dah tak boleh . sebab ada hal .

kalau dia cakap kad mak dia awal dan mak dia bagi tau awalawal tak boleh sebab ada hal , tak da lha aku berharap sangat . dan tak lah aku usaha cari sapa nak follow sangat . hm , kenapa tak tukar date next week ja ? aku tak nak pisang berbuah dua kali . aku tak nak benda yang sama berlaku .

ada hikmah phone aku rosak , dah rosak , pinjam phone faten . bila habis battery , nak charge , charger pulak rosak and abah buang dalam tong sampah . apa hikmahnya , aku tak nak sorang pun cari aku . aku nak lari lah kod . hm , FB ? aku chaw kampung arr . kad kmpung tak da internet . so , aku tak payah lha nak sebok online FB aku .

aku malas lah nak berdepan ngan diorang . jangan tanya siapa lha . sebab memang kau lha orangnya coz , bukan seorang tapi semua . masing-masing menyakitkan hati . yang aku paling geram , BFF aku yang paling rapat ngan aku un bagi respond yang mengecewakan .

aku tau aku dah terlanjur kata . tapi ini hanya luahan perasaan aku . tau tak aku rasa apa ? aku rasa di permainkan kawan-kawan aku . dan aku rasa tak da sapa support aku . maaf kalau ada yang terasa .

bagi aku masa sepanjang cuti sekolah nieh untuk lupakan apa yang berlaku dan cuba lupakan kisah ini . aku akan cuba bukak buku baru bila sekolah start .

p/s ; aku menyampah betul cerita kelab upin dan ipin .

Wednesday, 23 November 2011

cell phone

apaapa pun , mukadimah untuk entry nieh kena ada . hm , ASSALAMUALAIKUM :)
( cukup lah salam ja )

bila time cuticuti nieh , rasa bosan mula lah datang bertubi-tubi . haha , and sekarang bila aku dah menghadap komputer dan semangat nak berblogging dah menggunung tinggi , tapi idea aku kosong . aku tak tau apa yang aku nak muntahkan kad sini .

mungkin , aku boleh share something . here , aku punya phone sudah rosak ! tak boleh on langsung ! hm , bila dah rosak , means aku dah tak berkepit lah ngan phone aku . bila dah rosak tuh , mula lah aku nak heboh kad FB aku ( click sini ) . pikir punya pikir punya pikir , aku tak tau nak tulis apa kad status tuh . so , bila dah dapat idea tuh , aku tulis lha ----->


haha , yang mengelike nya sikit ja . nieh real one tau , bukan edit . aku bukan lha budah HOT ! so , tak da lha pengelike sampai ratusratus . sini aku nak kongsikan pendapat diorang tentang phone .



sebenarnya banyak lagi . tapi aku amik yang reply panjang-panjang ja . hm , yang jadi berjela-jela statusnya tuh sebab main reply-reply lha .. haha . hm , tengok ! ada lha aku dapat feedback dari membe FB . so , ramai yang kata phone sangat penting zaman sekarang . ia dah seperti satu keperluan asasi dah pada abad nieh . hm , kalau ikutkan keperluan seorang manusia hanya lah ;

- makanan
- minuman
- pakaian
- tempat tinggal

phone tuh cuma kehendak ja untuk mempamerkan kemewahan .  hm , mungkin yew . tak semua orang yang pakai phone itu dia kaya . sebab seorang pelajar darjah satu pun tak mustahil memiliki sebuah kan ? 

phone banyak function nya kan ? cumaa conclusion untuk cerita aku yang panjang lebar nieh , aku just nak cakap PHONE AKU DAH ROSAK ! aku just mengharapkan simpati sang BFF ja . - FATIN . dia rela hati nak bagi pinjam satu . ya lah , phonenya ada sampai 3 . kok ya pun ada pakwe , satu jew dah lha ten oii . haha , tak pa . berguna pada aku time-time nieh .

p/s ; hari nieh 24 ? arghhhh ! TWILIGHT dah keluar . ouhh my sweeties .. wait for me ya my ROBERT PATTINSON :)



Sunday, 20 November 2011

cuti SPM


nampak kad belakang gambar tu dia tulis apa ? SELAMAT DATANG KE WET WORLD .

actually nie gambar masa dah nak balik . sebenarnya kan , gambar kad atas nieh ada muka aku . aku duduk hujung sekali , tak join diorang . masa nak masukkan , aku crop . saja tak nak tunjuk muka .

so , berkenaan dengan tajuk entry dengan apa yang aku nak tulis nie , memang ada kena mengena lah kan ? kitorang semua sebelas orang pergi pada 15 November 2011 . hm , apa yang menariknya disitu , tak da apa lha selain tempat untuk bermandi manda . tuh yang aku shout kat shoutbox korang semua exited nak g mandi tuh .

sebenarnya aku dah tak tau nak cerita apa . disebabkan masa aku tulis nieh pun dah 21/11 . so , hari itu dah lama berlalu . jadi , biarlah ia menjadi satu kenangan abadi dalam ingatan aku ja lha . nieh , aku bermurah hati nak share gambar aku ngan FARA ( click sini ) .


haha , disebabkan gambar nie senonoh sikit lha , so aku masukkan . haha , aku tak lha selawa membe-membe aku . haha , aku yang mana ? tuh yang pakai tudung tuh . actually masa mandi aku free hair . cuma bila FARA panggil bergambar dengan nya baru aku sarung tudung aku . tuh lah sebabnya gambar dalam air yang mula-mula FARA tangkap aku tak da . termasuk lah yang ini ------>


see , aku tak dak kan ? masa nieh aku ada kad atas dah sesi menjamu selera . haha , yang pakai tudung tuh . AZZIRA ( click sini )

hm , sebenarnya banyak lagi gambar . semua nieh aku curi kad FB FARA ( click sini ) . dan , aku malas nak save as satu-satu gambar and post kan kad sini . so , aku buat .......


haa , ini lha kalau dah pemalas tuh . haha , so , aku print screen ja . sebenarnya gmbarnya ada 136 . termasuk gambar kitorang sebelum sampai , kad McD , waktu balik , dan dalam kereta . tapi , aku kasi tengok yang nieh ja . nak tengok lelebih ? tak payah lha . aku tak lawa ! aku saja tak crop . biar nampak sikit aku print screen dari FB dan bukannya edit .

p/s ; cuti nie nak buat apa ? bagi idea !

Thursday, 10 November 2011

P A S C A P M R

PASCA - aku tak tau apa maksud dia . lantak lah ! tapi aku tau apa bendanya . haha , dia nie lebih kurang macam program yang dijalankan tiap-tiap tahun bagi budak tingkatan 3 sebaik sahaja diorang habis PMR . macam aku . kan ? hm , macam-macam lah aktivitinya . guruguru counselling yang handle . tapi , tiaptiap hari ada panitia masingmasing yang anjurkan sesuatu pertandingan . ( kalau tak paham , buatbuat paham ja )

so , yang buat aku terlintas nak bercerita nieh , sebab majlis penutupannya akan berlangsung besok . actually hari nieh . tapi , aku tak tau kenapa , ia ditunda besok . apa yang important sangat majlis penutupan nieh untuk aku sebab aku yang kena handle majlisnya . means , macam MC . aku pun tak tau apa tuhh . tapi , semua orang asyik sebut tuh ja . aku tak tau aku taip tuh betul ka tak . sebab , macam tuh lah pun yang aku dengar . macam , pengacara lha .

kenapa aku ?
hm , bukan aku yang tawar kan diri aku . macam biasa , kalau cikgu dah mintak sapa yang rela hati nak jadi pengacara nieh , mesti lah aku tunduk muka aku tak nak bagi cikgu pilih aku . kalau boleh nak bawak sorok muka masuk dalam kain nieh . haha , tapi nak buat macam mana kan ? semua dah tau aku nieh macam mana . yakin , berani , hebat , smart ( aku puji diri sendiri err ? haha ) . so , semua BFF vote nama aku . so , cikgu terus bagi aku job tuh .

actually kan , cikgu main petik ja nama aku . nieh disebabkan beberapa hari sebelum tuh masa ada pembentangan kumpulan , aku yang rela hati nak present kad depan . so , mungkin cikgu nampak aku yang paling best kod . so , cerita yang kawan aku vote aku tuhh , hanya rekaan semata mata lha .

sebagai seorang yang penting untuk majlis nieh , so aku dah tau lah sapa pemenang nya . for my group , aku just menang 2 pertandingan dari panitia agama dan 1 pertandingan dari panitia english . sains , math , geografi , sejarah , kemahiran hidup , semua tuh aku tak menang disebabkan aku tak datang dan aku tak da kad sekolah . pertandingan bola jaring , aku nombor 4 . so , tak dapat lah hadiahnya . tapi tak pa , asalkan ada wakil 3A yang menang - RIVERA ( nama keluarga el tigre ) . kumpulan aku nama LILYMU ( nama kumpulan cerita kappa mikey ) .

so , tak surprise lah kan ? tapi , tak pa . haha , yang lagi best , hadiah apa pun aku tau . mana taknya , aku jugak yang balut hadiah . hmm , FARA , AMIRAH , AIMAN menang pelajar kehadiran penuh . aku rasa lah kan , untuk anugerah nieh , AKU , ERMA , HAFEERA pun boleh menang . tapi , kitorang ponteng dalam hari yang sama . hari selepas kitorang pergi UPM tuhh . sekali tuh je arr kitorang ponteng . kan dah tak dapat hadiah . haha :D

but , kenapa aku tak gugup erhh ? hm , confident gila arr . arr , lantak aku . tengok , besok sampai sejuksejuk tangan dia . haha *mengata diri sendiri*

p/s ; ngantuk pulak petangpetang nieh . hm , cepat lah masa berlalu , aku tak sabar nak tunggu 15/11 nie . kenapa ? ada apa ? haha , ceritanya akan menyusul kemudian . dahh ! aku nak sambung tengok kappa mickey . erh , buku ujang PEAH tak baca lagi ~

Saturday, 5 November 2011

aidul adha


*gambar cartoon ciplak dari google image
whole gambar nie , edit kad photo scape .
pandai pulak aku edit  :P

haha , kepada yang balik kampung ,
hati hati di jalan raya .
kalau yang macam sara , tak balik kampung ,
duduk rumah ja lah kan ?

HARI RAYA KORBAN .
kita nak korban sapa nieh ?
haha , jom g tengok korban !
even , sara malas nak g tengok ,
saja tulis nak suruh korang pergi .
lepas tuh , balik ja , mai lah cita kad sara .
teringin pulak nak meyembelih .
haha , ayam pun tak pernah , apa lagi lembu .

haha :D

p/s : ucapan selepas pukul 12 . dah masuk hari raya dah lah kiranya kan ? hmm , apa lah yang jadi kad kampung sana tuh . tak sabar tunggu 15/11 . haha , jom jom ;)

sayangg korang yang baca

Thursday, 3 November 2011

cinta VS love

rasanya untuk tajuk nieh , aku kurang arif . aku baru limabelas dan ingin berkata tentang isu si DEWASA . cehh *tibatiba teringat satu masa dulu makna bagi perkataan CEHHH . hm , aku pernah laluinya . cuma bukan seperti yang kad dalam tv tuh . tak da lah sampai rela berkorban jiwa dan raga demi KEKASIH . yang sanggup bagi apa ajew pakwenya mintak . tak jugak lah macam yang selalu dating kad kedai makan . I tatap U , U tatap I . bukan !!

cinta aku hanya berhubungan menggunakan gadget dan teknologi . text using the phone . call using the phone . chat using the internet . just that . no dating ! ini adalah disebabkan aku nieh seorang penyegan untuk berjumpa face to face . dan aku tak nak menghampiri zina ( ayat macam aku nieh ustazah pulak ) . ye lha , setiap yang berdua mesti ada yang ketiga kan ? am i right ? dan disebabkan tak da transport . aku mana ada lesen . bas ? hmm , tak mau aku ! dan alasan yang paling kukuh ! hati aku ! hati aku sendiri tak nak pergi jumpa .

nak buat apa jumpa kan ? membe aku sekarang ada jugak lah yang balik sekali ngan pakwenya . kadang keluar pagar sekolah ja , nampak lah pasangan dua sejoli berpakaian uniform sekolah , dating kad bawah pokok . kadang aku pikir , apa yang diorang cakap err ? haha . buat setakat nieh , aku tak pernah lagi . dan aku rasa pun , aku tak nak try zaman persekolahan nieh . hm , biarlah yang pertama itu dating dengan orang yang betul-betul aku sayangg ;)

aku pernah merasai rasanya . cukup lah dengan dua insan bernama lelaki . hm , aku pernah cakap direct depan BFF aku - FARA ( tak tau lah dia ingad lagi ka tak ) " aku tak nak bercouple lagi dah sampai lah aku jumpa orang yang conform conform jadi laki aku . cukup lah dua kali . " aku tak nak lah laki aku nanti jadi seorang lelaki yang ke 13 yang aku sayang . haha , BFF kelas aku semua dah tau aku nieh kuat berangan dan suka pasang impian yang tah apa apa .

sejak wujudnya zaman teknologi nieh , banyak lah orang yang gatal nak berkenalan dengan aku . ada yang aku layan dengan baik , ada yang tak , dan ada yang aku ignore . bila perkenalan itu menjadi baik , mesti lah orang tuh dah di naik tarafkan sebagai BFF aku ! ada lah dua tiga orang yang rapat dengan aku yang asalnya hanya berkenalan dalam dunia maya . yang aku layan nak tak nak and yang aku ignore tuh selalunya yang tak pandai langsung nak curi hati aku . means , bila bersembang asyik dengan soalan yang sama . bosan ~

couple is complicated . kita terpaksa jaga hati dia 24 hours . masa zaman aku bercinta dulu , perwatakan aku berbeza . BFF aku tegur kau makin cepat sensitif sekarang . kau pun dah macam jauh dari kitorang . nak bawak bergurau pun tak boleh . kau dah cepat marah . haa , itu zaman aku couple dulu lah . alah , awal tahun hari tuh . last aku jadi kepunyaan orang bulan march . pastu single sampai sekarang . dan kalau ada sesiapa yang menghulurkan salam percintaan , aku tolak dan aku beri salam persahabatan . haha , aku memang perasan macam aku nieh digilai ramai . menyampah betul aku bila baca balik .

haa , tak da lah . kan sekarang kita hidup dalam zaman teknologi . so , hampir semua orang yang ada kat muka bumi nieh ada FB . so , friend aku mesti lah ramai . ada lah jugak 1504 . sejak lepas PMR , sorang manusia pun aku tak add lagi . orang ja dok add aku . hm , friend aku mesti lah ada yang perempuan , ada yang laki . dah aku perempuan , takkan lah perempuan nak berinteraksi dengan aku melainkan BFF aku . mesti lah laki kan ? kadang tuh tak da apaapa dah mintak number phone . dan ada jugak yang masih tak kenal aku sapa , baru kenal tak sampai setengah jam dah hulurkan salam percintaan . ergghh ~

hm , apa pun kepada lelaki yang dikenali atau pun yang belum aku kenal . aku lebih suka korang jadi BFF dari BF , sebabnya , friend akan kekal selamanya . tapi boyfriend , akan tinggalkan aku bila dah break . dan kepada perempuan yang aku kenali dan aku tak kenali , jangan dok pikir aku nak ngorat pakwe kau macam aku nieh desperate sangat nak berlaki sebab aku tak interest pun ngan pakwe kau ! perhubungan yang terjalin hanya BFF dan bukannya BF .

p/s ; sakitnya hati bila ditipu . aku tak pandai menipu dan tak suka penipu . tak tau pulak aku sedang berhadapan dengan si penipu . rupanya semua ceritanya hanyalah sebuah pernipuan . aku hanya mampu sabar dan cuba mengiyakan katanya tanpa mempercaya sepatah pun yang diperkatanya . aku tak suka merajuk-rajuk dan diminta dipujuk . karang ada pulak yang kata aku mengadangada lah gedik lah . hm , tak paham manusia sekarang .

sayangg korang yang baca

Monday, 24 October 2011

aku , usia dan cartoon ;)

well , selepas korang baca tajuk lah kan , korang rasa aku nak bercerita mengenai apa ? mungkin ia mengenai aku yang terlalu mengilai cartoon . tapi korang mesti heran , she's already fifteen . so , why she look so interest with the children programme ? there's nothing impossible right ? hmm , actually . aku tak terlalu obses kepada ' cartoon ' . hello !! cartoon sekarang dah banyak yang best . i tak layan lha JOJO CIRCUS , MICKEY MOUSE CLUBHOUSE , NINJA TURTLE , WONDER PET , or even ULTRAMAN . cerita DORAEMON ngan SHIN CHAN un aku dah tak layan tau . i'm getting older from 1 year to another .

cartoon yang aku layan sejak meningkat ke alam ramaja nieh cume cartoon yang di tayangkan kad TV9 from monday to thusday only . tuh pun KERANA aku sekolah sesi pagi and got nothing to do with my time . kadang tuhh balik sekolah lepas mandi ngan makan , aku tengok tv . memandangkan hanya aku ada adik kecik yang gemarkan siaran tersebut , so aku dah terbiasa tengok cerita yang disiarkan . dari sehari ke sehari , aku belajar menonton cerita kanak-kanak tuh . then , bila pergi sekolah , aku cerita kad membe-membe .

how surprise am i . semua kawan aku pun layan cartoon yang aku tengok tuh . such as EL TIGRE , DANNY PHANTOM , KAPPA MIKEY , SPONGEBOB . tpi aku tak lah obses dengan cerita-cerita nieh seperti mana aku gila dengan watak-watak yang dicipta dalam DETECTIVE CONAN . as u can see , my email address also refer to their name . it prove in this ;

isya.sinichikudo@yahoo.com
sinichihattori@gmail.com

so ? how ? haha . betapa sukanya aku kad watak SINICHI KUDO ngan HEIJI HATTORI nieh . they perfect to me . tadi kan , sebenanya aku ada berangan kejap . hehe , nanti bila aku terperangkap dalam alam cinta , dan aku tersepit antara 2 jiwa . aku boleh lah anggap ' dia ' as SINICHI aku . haha , aku boleh lah minat dia mcam mana aku minat sinichi tuh . bila berbicara tentang cerita CONAN nieh , dah semestinya ia melibatkan anime . hmm , aku selalu bercerita mengenai bab nieh , dengan dua orang sahabat aku . actually diorng nie classmate aku . disebabkan mereka berjantinakan lelaki , dah semestinya masa mereka dihabiskan dengan duduk saja . ialah , kalau perempuan kan mungkin dihabiskan masanya dengan membaca , memasak .

berinteraksi dengan mereka , mungkin dapat melepaskan perasaan yang terbuku dihati , haha . ye lha , sebelum nie mana ada aku cerita kad BFF aku . memandangkan diorang tak tau papew pun pasal anime . so , bila dah jumpa yang sekepala dengan aku , aku rasa ohh , my gang ;)

hmm , mungkin cerita aku tergantung . tapi , aku dah tak da ayat nak tulis . sebok melayan AMIN yang dari tadi suruh aku main game MY SHOP kad FB . hmm , FASHION WORLD lha , NINJA SAGA lha , POOL lha , ZUMA lha . aihh , tak pa . aku suka games <3

p/s ; malam nieh aku ka yang kena text kau dulu BFF ? kita memang main gilir-gilir ikut turn kan ? haha semalam kau , hari nie aku , besok kau , lusa aku . aku paham ;) sayang korang yang baca <3

Thursday, 20 October 2011

U P M

assalamualaikum , salam sejahtera dan salam satu malaysia . terima kasih kepada blogger.com , yang dihormati para pembaca sekalian , para pengomen shoutbox yang arif lagi bijaksana , seterusnya para follower yang saya sayangi .. haha . aku saja nak mengada-ngada kejap ;)

TRIP YANG PALING SEMPOII habaq hang !
apa-apa ? trip apa ? ishh , pegi mana ? tak da , hari selasa lepas aku pergi UPM . bukan nak menuntut ilmu . tapi nak merasmikan konvokesyen tuh . aku kan bini PM . haa , kenapa ? ada papew tak kena ?
haha , kad UPM ada buat expo pertanian . macam-macam ada kad sana . jualan , belian . pokok-pokok , pastu ada orng yang dok promote bidang nie , bidang tuh . then ada pameran , ada permainan . tak kurang jugak boot cek kesihatan . semua aku pergi even aku tak berapa sihat hari tuhh .

tak sihat macam mana ? hmm , malam pada hari trip pergi UPM tuhh , aku dah macam nak nangis .. nak cari tempat luahan perasaan . tiba-tiba terlintas satu nama . haha , my BFF . dapat lha khidmat nasihat free . aku sakit perut tau . rasa macam ada orang tengah cucuk-cucuk perut aku dari dalam . dia bukan segugut . aku perempuan , aku tau lha ! and , dia berbunyi . bunyi cam bila lapar tuh . tapi dia lama sangat ! then , aku rasa loya . nak muntah . err , pagi tuh ABAH kata tak payah pergi sekolah . tapi , aku tetap pergi jugak . hmm , nak buat macam mana kan , trip macam nieh bukan selalu . setakat sakit yang mengda-ngada nak datang nieh , tolak tepi ja lha .

even tajuk entri nieh UPM , tapi rasanya untuk trip kali nie sara tak masuk kan gambar kod . sebab PEAH dah masukkan . so , tak kan nak masukkan kan ? hmm , untuk bercerita keseronokannya pun mungkin tak kod . sebab aku sedang berlawan dengan kesakitan aku waktu tuh .

sampai-sampai ja , cikgu bagi makan nasi ayam . haha , nasi ayam tuh pun kitorng yang request . first time nieh , anak murid mengoder kad cikgu nak makan apa . aku boleh telan macam biasa . cuma baru beberapa suap , aku dah rasa kenyang sangat ! padahal aku mana sarapan lagi . angin , angin .. then cikgu bagi instruction . dia kata , suka hati kamu nak pergi mana pun . 12 setengah tengah hari , datang sini balik . semasa berjalan , BFF semua sebok bergambar . trip kali nieh , hanya 2-3 keping ja gambar aku . tak da , kalau sebelum-sebelum nieh , penuh semua gambar yng d capture tuh , gambar aku .

jalan , jalan , jalan , ada yng beli itu . ada yang beli ini . hmm , aku ? aku beli penanda buku yang boleh selit kad dalam buku lah . tak kan kad dalam baju . haiiya ! penanda buku daun dan bunga di laminate tuhh , bapak cantikk ! dia tulis MALAYSIA . haha , negara aku ! hmm , then HAFEERA datang menempek .

FEERA : kau beli apa ?
AKU : penanda buku . cantikkan ?
FEERA : hmm , apa tuh ?
AKU : yang mana ? yang star tuhh ? kotak jew lha kod . asal ? kau nak belikan aku ?
FEERA : haa , sekali ngan penanda buku nieh lha . tapi , kau dah beli .
AKU : hmm , tak pa . kau bayar .

thenn , see ? she brought me birthday present . pastu FARADIYANA pulak dah .

FARA : kau beli apa sar ?
AKU : tak . FEERA kasi . hadiah . penanda buku dengan bekas kraftangan ..
FARA : ohh , hmm nah SARAH . aku kasi hadiah hari jadi kau . comel kan ?
AKU : haa ? oke-oke . thanks .

well , terima kasih banyak-banyak .

then , van TV3 lalu . uahh . semua bagi laluan macam PM lalu . yang kotorang nieh sebok dok intai sapa lha ada kad dalam tuh . haha . aku tak kenal pun semua tuh . then bila dah tawaf satu UPM ( jangan pecaya ) , aku nampak krew TV3 nieh buat rakaman untuk rancangan al-hidayah . haha , tengok lha . mana lah tau , nampak muka aku kad tv ? famous aku nanti . aku g cek kesihatan . tekanan darah rendah . doktor kata , salah satu faktor kurangnya air dalam badan . kan aku tak sihat ??

hmm , balik pada UPM tuhh , sebenarnya kena balik sekolah terus . kitorang pulak banyak cikadak " cikgu , jom pergi muzium . jom lha . jom lha . " ingad kan cikgu tak mau bawak . tup-tup sampai kad muzium . oke , muzium haiwan . ada haiwan ja lha . death punya ! yang di awet . masa pun berlalu , 1530 , kitorang singgah masjid PUTRAJAYA nak solat zohor sekali dengan asar . sementara menunggu asar , membe semua amik kesempatan ronda masjid . aku , FATIN ngan ALIA , just duduk kad tempat solat tuh tunggu waktu . sambil tuh , aku online . online FB lha . malas lha nak bergambar nieh .


p/s ; tak sangka entri blog aku nie ada yg follow dari satu kew satu . haha . terima kasih . aku ad peminat ? cewahh . sayangg korang yang baca <3<3

Saturday, 15 October 2011

pengisian sabtu

 three musketeers ;)
 kenalkan my sweetheart selain 
ROBERT PATTINSON ,
LEONARDO DI CAPRIO ,
JOHNY DEPP ,
perkenalkan
ORLANDO BLOOM ;)
( jatuh hati masa tengok cerita pirate . he act as william )
tuh dia . my LOGAN LERMAN .
hero Percy Jackson .
( rambot panjang tapi menawan *gatal )

keluar pukul 12 . ERMA datang rumah aku pukul 11 . sejam kau , dia duduk rumah aku . ayah AINA tak mai lagi . pergi tumpang AINA . balik pukul 8 malam . punya lama . haha , tengok cerita tuh pukul 1 sengah . sementara menunggu , kami masuk kedai POPULAR . singgah ja . tak beli pun . cuma AINA beli hadiah aku . even dah lepas , tapi aku appreciate . tengok punya banyak novel . aku sampai pening kepala mana satu nak pilih . jumpa anak cikgu NIK HASNAH . kak ngan ngan yang bongsu . kenai depa pasai cikgu selalu dok cerita .

mula-mula aku nak tengok The Thing . review cerita tuh kad TV macam best . sekali ERMA cadangkan satu filem yang dekad posternya ada gambar hero Percy Jackson . aku terus setuju tanpa sebarang bantahan . haha . bila hampir setengah jam cerita ditayangkan , baru aku perasan ORLANDO BLOOM berlakon . haha , tapi dia jadi jahat . smart sangat ceritanya . aku kasi 6/5 bintang ! haha ;)

masa beratur nak beli macD , jumpa dengan HUDA dan RAZI . haha , jumpa ! bukan TERjumpa . memang dia yang call aku tanya aku kad mana . pastu dia mai kad aku . masa nak balik ( actually lagi 2 jam sebelum balik ) , selisih dengan SYAFIQ . tuh pun dia yang panggil aku . kalau tak , mana aku perasan . haha ;) dia dengan kawan-kawannya yang aku tak kenali .

aku just beli cardigan yang half tuhh - RM19 . inner tudung yng keras uhh 2 . biru dengan orange - both RM15 . duit aku lesap ! haha . tiket ja - RM 14 . set macD - RM 10 . aduhh , haha . dorayaki , ERMA belanja .

 makan kacang . ERMA beli . bapak masinn lha ! habis air mineral aku telan sebab nak legakan tekak . haha ;)
 nie kad kerusi sebelah tempat mainan kanak-kanak tuh , yang masuk kena RM 8 tuhh . sederet dengan kedai-kedai makan .
saja tangkap . aku suruh ERMA cuci . then letak kad album yang aku bagi tuh . 

p/s : baru jalan-jalan nieh ! so , bila lagi nak buat ? aku onn ja ! *bila mak aku on* haha , penat lha .
okey , sayangg korang yang baca <3<3

Thursday, 13 October 2011

the beautiful day

assalamualaikum . ( saja mulakan sesuatu dengan salam )

hari nie ( khamis ) - 13/10/11 , aku ada buat makan-makan kad rumah . actually nak buat masa raya hari tuhh , tapi biasa lah . PMR kod ;)

ramai aku ajak . antara BFF yang datang : 3 ANGGERIK ( smk bandar baru sultan sulaiman ) ;
 FARRA , AZZIRA , NADZIRAH , ASYIKIN , SRIHAYANIS , ERMA , ELISA , ALIA , CHEN , AMIRAH , INTAN , FARADIYANA , ADILA , FAKHIRA , FATIN , RIF'AH , WANI , AINA , FARHANAH , HAFEERA , HAFIZ HAZIZAN , ASLAM , RHANJIT , AIMAN , HISYAM .
HUDA , AIDA ( smk pandamaran jaya ) , SYAFIQ , RAZI ( smk la salle ) , AFIQAH ( hisyamuddin sg betik )
cikgu ; CIKGU ROZIAH , CIKGU SHAHRIL , CIKGU HASRI , CIKGU HAKIM , CIKGU KAMIL , CIKGU HARDI , CIKGU ADIB .

antara yang aku ajak , tapi tak datang ; FATIHAH , HAFIZ FADHIL , SANGARALINGAM , VERNISA , BAVANI , IYZZAT ( classmate ) , EIZLAN , SYAFIQ , WAN ( smk meru ) , IZZUDIN , SHATIS ( smk abdul samad ) , HAZIM , HAFIZ ( smk dato hamzah ) , AISYAH ( smk rantau panjang ) HAFIDZUL ( smk seksyen 16 ) .
cikgu ; CIKGU NIK HASNAH , TEACHER RAZILA , CIKGU NORRIZAN , CIKGU SHAYUTI , CIKGU ZUBAIDAH .

hmm , even ramai yang aky ajak tak datang , majlis tetap berlangsung macam biasa . aku tetap akan rindukan hari nie .
ASYIKIN , sedap makan nasi daging mak aku . CIKGU SYAHRIL  yng terkejut gambarnya diambil secara senyap-senyap . beliau merupakan bekas guru kelas ganti yng mengganti tempat CIKGU ROZIAH dulu . sekarang mengajar SMK Kapar Indah kod . FARHANAH , tuan canon yang diorng pegang-pegang tuh .

BFF . ( duduk atas tikar ) ; PEAH , si gadis dengan muka tak senonohnya , haha , ADILA , AZZIRA si sopan , FARADIYANA *tengokdiaduduk dan FATIN yang baju hijau .
BFF lelaki yang datang . INTAN tengah ambil makanan , hujung sekali AIMAN , RHANJIT , ASLAM , HAFIZ HAZIZAN , SYAFIQ . itu adik FAKHIRA . nama apa tah ;)
sesi pengambaran . ADILA buat malu-malu kucing . "korang tangkap lha gambar , malas aku nak join . aku nak makan !" - AMIRAH (reka dialog sendiri) haha ;)

the CIKGUs .. haha . CIKGU HAKIM ngan CIKGU HASRI . tahun nie tahun ketiga mereka datng rumah aku . tipa-tiap tahun ajak mereka . CIKGU KAMIL baru dua kali . CIKGU HARDI ngan CIKGU ADIB , baru kali pertama . semua cikgu nieh , tak ngajar aku . cikgu aku tak nak datang ~
"bakal-bakal ibu' - ayat ELISA

FAKHIRA pakai baju kelas . cantikk apa ! tak da rupa AF (not stand for akademi fantasia) okey . 
 cantik gambar nie kalau buat frame ;)
mimik muka yng berbeza . gembira , menyampah , pelik . haha ;)
antara BFF aku yang mohon MRSM . good luck ;)
si FARA ngan AZZIRA paling banyak gambarnya . haha ;)
 cikgu-cikgu masa baru sampai . jemput masukk ;)
tak termasuk AIMAN !
guru dan anak murid !
korang tangkap gambar ngan SYAFIQ ! aku nak jugak . haha , tapi aku malas . disebabkan terlalu sibuk menguruskan majlis , aku sendiri tak mandi . haha , so , tak comel . untung lha korang lahir-lahir dah comel ~
aku suka tengok gambar nie . nampak macam korang tengah uat perbincangan besar . ala-ala study group . cantik ;)
laptop ERMA , si gadis baju merah .
dulu aku rapat dengan mereka . masa darjah 6 . tapi dah berpecah . SYAFIQ pindah SMK La Salle . tapi , korang tetap BFF aku .
 FARHANAH tutup mulut . FARRA sebelahnya .
CIKGU HAKIM sporting !
AZZIRA . ishh , FARHANAH pun menyebok . haha , kita dulu satu kelas kan ? SK Pelabuhan Utara ;)
RHANJIT ngan HISYAM menonton ja . tak tengok ASLAM khusyuk layan game aku . game bola ~
hadiah SYAFIQ . haha . aku tak minat DOMOKUN tuh lha . uwaa !
tapi tak pa , hadiah kau tetap ku hargai ;)
ADILA buat gimik ja . aku halau balik . haha ;)
actually aku tak nak korang balik .
AMIRAH , AINA , FATIN . pemohonan ke MRSM tingkatan 4 tahun 2012 . - Kubu Bharu . ujiannya - Kolej Mara Banting .
SYAZWANI datang naik moto ! dengan tak da lesennya . lalu highway . takod aku .
sayangg kau . sanggup jugak datang umah aku .
ada rupa ibu tak ? aku memang panggil FAKHIRA - ummi ;)
FARA , FARRA , SARA . kalau orang panggil salah satu dari tuh , semua pandang . ye lha , RA RA belakangnya .
kek batik . mummy buat . diorang semua berebut . SEDAPP ;)
situasi dimana semua berebut nak amik kek batik . haha , ALIA ngan ERMA bolot sampai 3 . haha , never mind ;)
muka peminat game , tah apa-apa diorng . haha , best game aku ?
sesi perkenalan antara guru kelas dan ibu kepada tuan rumah . haha , aku lha tuh .
sayang korang tiga orang . DON , DOBONG , SOPAN . haha . nama manja ;)

best douh hari nie . gila aku rindu lha moment tadi . ALLAH ! gambar HUDA , AIDA ngan RAZI tak da . ishh , bukan bererti aku lupa korang . haha . si HISYAM ada text aku , dia kata dia menyesal balik awal . kalau boleh dia nak lepak lama-lama lagi dengan semua . haha , aku akan rindukan hari nieh . "entah bila lagi kita boleh macam nie" - ayat HISYAM .

korang makan jugak nasi daging . kepada cik AINA yang banyak songeh tak makan daging , haha tak merasa lha kau kenikmatannya , SEDAPP ! ada bihun dan ada nasi impit . makan makan !

aku suka bila dengar korang bising-bising . kita bermesra dan bergurau *menyampahbacaayataku*. gelak-gelak , terpekik-pekik , haha . cikgu-cikgu pun sporting . sayangg korang sampai mati !

HUDA , RAZI dan AIDA senyap ja . mungkin tak ngam ngan budak sekolah aku . haha . muka budak pandai katakan ~ haha

FAEZ ajak membe yang aku tak kenal . hisshh , sorry tak layan korang , segan ~

p/s : tak tau nak cerita apa lagi . best sampai tak terkata . aku sampai rasa cam tak nak tidur . aku tak nak hari nieh berlalu . biar lah masa terhenti hari nieh . biar aku dapat spend time ngan korang aje . haha . ( ayat yng agak ketelaluan ) . ada tag beberapa blog . boleh tekan sendiri ;)
sayang korang yang baca <3

Monday, 10 October 2011

PMR ;)

4/10 - 10/10
PMR lha dear .
haha , dah habis dah . tak payah pikir-pikir lagi ..

aku nak cerita ragam aku masa jawab paper KHB .
(last paper , pukul 2.20 - 3.50 petang)

habis jawab paper math 2 tadi , aku acah cam KETUA berwibawa mintak slip peperiksaan ngan I/C membe-membe . haha , "sapa yang nak balik , balik cepat . kamu dah tak da masa nie" suara CIKGU ZUBAIDAH kedngaran . aku , FATIN dan FARADIYANA , kitorang g bilik kaunseling nak hantar semua-semua tuh , and than cikgu photostat nak pergi hantar MARA . nak mintak nombor pin . nak mohon MRSM kononnya .

balik seperti biasa cuma FATIN ikod sekali balik . katanya nak tumpang duduk kejap rumah aku . hmm , never mind laa , rumah aku memang macam rumah persinggahan dah . kami ? melambat-lambatkan masa , pukul 1 50 baru nak solat . huh , periksa 2.20 lah !!

then , FARA datang , panggil nak pergi sekolah cam biasa . pergi melenggang cam tak da papew . mengada ! haha , sampai sekolah , pelajar dah baca doa . alamak ! mampos aku , slip ngan I/C membe-membe kad bilik kaunseling nieh , lagi 10 minit , exam start . orang baca doa , hormat !

dengan kadar segera , bertemankan FATIN , kitorng lari ! lari kew ? haha , berjalan laju lah kiranya . pergi kena kaunseling jap . erhh , bukan . pergi bilik kaunseling ja . nak amik slip tuh ngan I/C . amik , ucap terima kasih . " erhh , jap ! saya nak tanda tangan kamu " ya ALLAH cikgu , lagi 5 minit ja nieh cikgu . kami pergi dulu . "haa , ye lha . tanda tangan kamu semua , saya reka ja lha .." terpulang ~

masuk dewan , semua dah duduk . alahai , kabut aku nie . aku ? BA121 K012 . barisan tengah . pengawas peperiksaan dah edarkan soalan dah pun , aku , FATIN , HAFIZ , RHANJIT sebok slip masing-masing . ERMA , AINA , AMIRAH aku pas belakang ja suruh kasi diorang . kurang pada 2 minit ja lagi . HAFFERA ngan ALIA , aku kasi FARA suruh bagi diorang . (FARA dok depan aku)

masa tuh lah , terasa betapa important nya masa . haha , menyesal tak berguna . tengok meja sebelah dah dapat kertas soalan . sedangkan aku belum . " aikk , pengawas nieh tak bagi aku jawab ka sebab kecoh tadi" macam nak nangis dah aku . rupanya pengawas tuh just kasi soalan perdagangan . aku ? KEMAHIRAN TEKNIKAL . 

alatan menulis aku ? pensel ? pemadam ? calculator ? aku suruh FARA bawakkan . dia dah letak atas meja aku siap-siap dah . sayangg kau . soalan nombor apa tah , dia tanya jenis lukisan . nak jawab D , tertanda C .. nak pakai pemadam , nak tanda . masa tuh belum tanda kad kertas OMR lagi lha . adoii , mana pemadam aku ? TAK ADA !!

ya ALLAH , hm , tak pa lha tak tanda agi kad kertas OMR . abaikan . soalan gambar elektronik . dia suruh namakan alat apa tuh . aku tanda perintang mula-mula . jawab soalan yang seterusnya , ada soalan menterjemahkan litar . gambar sama macam gambar alat elektronik tadi , so pergi kad soalan tuh , aku tukar jawapan aku jadi diod . dah sudah , pemadam tak da . macam mana nak padam nieh .

FAKHIRA ! memandangkan dia dok sebelah aku , haha . macam-macam cara aku cuba untuk tarik perhatian dia . adoii , tak pandang-pandang . kau sengaja ka apa . aku bukan nak meniru lah sayangg ! pandang lha aku . aku ketuk meja , goyang pensel , apa lagi aku buat ? haha , semata-mata , PEMADAM !

suddenly dia pandang jugak . tapi , 40 minit sebelum habis exam lha . "FAKHIRA , pinjam pemadam " buat gaya ja . mana boleh keluar bunyi . haha , dia buat kerja part time dia , kerat eraser tuh jadi dua bahagian . satu tuh nak kasi aku lha kiranya . macam mana pulak dia nak kasi nieh , cover dari pengawas depan , takod pengawas kad belakang pulak nampak . last-last dia baling jugak . kena kain aku yng meleret ke lantai tuh , melantun jatuh ke meja depan IYZZAT .

aihh , dah pulak . dia undurkan kerusi dia , ambil pemadam dan baling kad aku . haha , dah macam apa dah kitorang . papew pun thanks FAKHIRA .

aku siap jawab . masa ada lagi 30 minit . aku tak cek jawapan aku . just cek sama ada betul atau tak ja aku tanda kad OMR . hmm , nak buat apa err , masa banyak nieh . aku amik pembalut pembaris tuh , buat macam spek mata . kan dia transparent (tak tau eja ) . pastu dok berangan apa tah aku . haha , dreaming berdepan ngan FARID KAMIL kod .

p/s : rasa macam bukan cerita pasal PMR , tapi pengorbanan demi pemadam . haha ;)
sayang korang yang baca <3<3

Thursday, 6 October 2011

count down ~

satu
dua
tiga
empat
lima
enam
tujuh
lapan
sembilan
sepuluh
sebelas
duabelas
tigabelas
empatbelas
limabelas
enambelas
tujuhbelas
lapanbelas
sembilanbelas
duapuluh
duapuluhsatu
duapuluhdua
duapuluhtiga
duapuluhempat
duapuluhlima
duapuluhenam
duapuluhtujuh
duapuluhlapan
duapuluhsembilan
tigapuluh
tigapuluhsatu
tigapuluhdua
tigapuluhtiga
tigapuluhempat
tigapuluhlima
tigapuluhenam
tigapuluhtujuh
tigapuluhlapan
tigapuluhsembilan
empatpuluh
empatpuluhsatu
empatpuluhdua
empatpuluhtiga
empatpuluhempat
empatpuluhlima
empatpuluhenam
empatpuluhtujuh
empatpuluhlapan
empatpuluhsembilan
limapuluh
limapuluhsatu
limapuluhdua
limapuluhtiga
limapuluhempat
limapuluhlima
limapuluhenam
limapuluhtujuh
limapuluhlapan
limapuluhsembilan
enampuluh

*cukupsatuminit
*cukupsatu jam

p/s ; hargai lah masa .. saja tulis nieh sementara tunggu fara mandi . saja nak pergi sekolah walaupun hari cuti . haha . PMR tinggal math ngan KHB .. nanti sara tulis pasal PMR ..

Wednesday, 28 September 2011

selamat hari jadi ;)

hari nie 28 , tapi sara saja nak bercerita tentang 27 iaitu semalam .
27/9/2011 --- birthday aku yang ke 15 . *dahtuadah


malam tuh sara tdur lambat . saja-saja nak tidur lambat . nak tunggu orang wish . tidur lambat , sara buat apa err ? haha , text BFF . yang geramnya , text ngan dia sampai nak dekat pukul 1 , tapi dia tak wish pun .. haha , biar lah , alasannya tak sweet kalau sara yang ingatkan . haha , and than ada dapat satu ucapan dari nombor yang tak dikenali . rupanya abang angkat . haha , dia ingat birthday sara walaupun dah lama tak contax ? dah lah masuk PLKN tak bagi tau . oke , thanks je lah .

sebelum menjangkau jam 12 ( masih 26/9 ) , ada 2 orang dah wish dulu . haha , alasan nanti diorang busy . so , wish lah awal-awal takut lupa . my mum buat kek . sebab sara ngan membe plan nak potong kek masa rehat . she make by her own . malam tuh , sara ngan abah sara pergi kedai nak laminate slip PEPERIKSAAN , fotostat sijil dan beli coklat m&m tuhh . coklat tuh nak tempek atas kek . dalam pejalanan balik , hujan lebat .. abah ingad nak singgah pasar malam , tapi tak jadi ..

tengah ulangkaji geografi masa tuh , and suddenly sara get text from maxis center . happy birthday , enjoy your birthday with call free . as well as all the user get , whole the day , 24 hours get free call . know what i'm did ? telling every one i got free call just want to remind them tomorrow(27/9) is my birthday . haha , one off my FB friend thought today (26/9) is my birthday , so he wish so early . haha , just take it as a beautiful wishes . never mind ;)

malam tuh sara tak kol sapa2 pun . just text ngan BELOVED bff ( kalau kau baca , kau tau lah aku cakap pasal kau ) . pagi tuh , bangun macam biasa , tak da apa yang beza . dua BFF dari another school wish kad aku . satu sekolah Pandamaran Jaya , satu lagi La Salle . hehe , thanks korang . bersiap ke sekolah seperti biasa , salam dengan parents seperti biasa . no wishes even from one of them . dosent matter . melangkah dengan penuh harapan agar aku di angkat umpama seorang raja . haha , hari aku kan ? FARA tunggu kat luar dengan muka ketad sebab aku keluar lambat .. ambil masa yang terlalu lama untuk mengurus diri . haha , aku birthday girl , jangan arah kad aku . tanpa sebarang ucapan , diam seribu bahasa , hanya diselitkan sepatah dua pertanyaan dan jawapan , kami sampai sekolah . 

munuju ke arah classmate tersayang , semua terpa aku . haha . SELAMAT HARI JADI SARAH ! haha , hampir semua orang yang wish kad aku aku huge and kiss diorang . tanda aku sayang korang . haha , ada beberapa orang yang memang sengaja tak nak wish masa tuh . nak jadi orang terakhir katanya (AINA) . mulakan hari tu dengan pembelajaran science . haha , teacher kasi RM5 . itu pun ALIA g bagi tau . haha , huge kiss cikgu sekali lah . sayang TEACHER NIK HASNAH .

waktu rehat memang berlansungnya sesi pemotongan kek tuh , haha , diorang pergi nyanyi nye kuat2 . haha , so shy lah . FARRA AZREEN bawak bihun satu bekas cukup untuk satu kelas . haha , thanks sayangg . lepas rehat ada raptai hari anugerah kokurikulum . dapat kehadiran penuh ? untuk ping pong dan kelab komputer . haha , so weird lah . aku g koko 3 kali ja . haha , thanks cikgu .

balik tuh , bahagikan kek yang sememangnya aku simpan kad budak lelaki . diorang berebut , padahal aku suruh ambil sorang satu ja . AMIN siut . dalam mulut penuh kek , boleh cakap aku tak dapat lagi . haha , WANI , AMIRAH , INTAN dan pakwenya IWAN kasi hadiah . cantik . thanks korang , aku appreciated . balik tuh HISYAM tunjuk satu plastik telur yang katanya dah dicampur dengan GAM dan kek yng aku kasi tuh . katanya nak baling kad aku . haha , betapa takut nya hati nieh , hanya Allah yang tau . masa balik , semua seolah-olah menjauhkan diri . semua jahat . lebih pentingkan baju korang yang takut busuk dari teman aku jalan sekali . HAFIZ FADHIL lah jahat . dy suruh semua jangan jalan dengan aku . haha ;)

sampai kad luar , HISYAM attack aku . eii , jahat ! haha , AZZIRA pun . rupanya dia ada spray buih tuhh , ishh , dalam diam2 err . habis stu badan aku , begelumang dengan buih dan telur . haha , thanks . sayang korang . 

malam , i gayut ngan BFF tuh . classmate yang aku call just AZZIRA ngan AMIRAH ja . tuh pun sebab AZZIRA suruh call nak tnya pakai baju apa besok . aku cakap phone ngan FARA masa petang even dia dok sebelah aku . haha . call free ;)

oke , itu ja kod .. aku sayangg korang semua . tahun nie paling bemakna ;)
sayang juga kepada yang baca <3<3

Friday, 23 September 2011

akhirnya ~

ALHAMDULILLAH

semua masalah aku dah settle .
masalah ngan cikgu ja ..
yang dengan membe nieh ,
aku tak tau .
*mana ada aku gaduh ngan sesapa*


kami bawak berbincang . cakap face to face . dan , tak payah tanya ! semestinya sesi perbincangan dan sesi bermaafan itu disertakan dengan lelehan air mata . sob sob sob *menangis
haha , apa apa hal pun , problem aku dah settle . aku boleh lha beri sepenuh prhatian kepada PMR yng akan berlangsung seminggu aje lagi . banyak nak kena cover nie . haha .

27/9 
selasa nie lah . hehe .. hari jadi aku ! aihh , mana bole ucap ja . hadiah lah sekali . haa , sapa baca kena kasi hadiah . hehe . tak da lha , cukup sekadar aku sentiasa di hati korang ;)

uahh , mood aku happy lha hari nie ,  ada papew kew ??
muka kena manis beb !
kasi senyum itu macam ,
hati kasi mau keras !
haha , dahh . aku dah melalut apa dah nie .

p/s ; sebenarnya aku nak tulis something mengenai BFF . tapi , tak payah lah . mood tengah baik . tunggu ada BFF yang spoilt kan mood baru aku tulis pasal tuh yew .
sayang korang yang baca <3<3

Wednesday, 21 September 2011

masalah aku , tak melibatkan kau !

ini hanya cara aku menyampaikan . hati aku , perasaan aku , jiwa aku , semuanya aku sampaikan disini . ia tidak melibatkan mana-mana pihak walaupun secara dasarnya aku memang bercerita mengenai kau ! aku dengan cara aku , kau dengan cara kau , jadi , apa yang aku tulis hanya berdasarkan apa yang terlintas di hati dan bukannya bermaksud nak menjatuhkan kau .

___________________________________________________________________________

PMR makin dekat . kurang daripada 20 hari ja lagi . time-time macam nie lah , banyak masalah yang remeh temeh timbul serentak dengan kusutnya kepala aku nak cover semua benda . aku tulis nie pun just nak luahkan secebis lara yang dah berbuku di hati . siang malam hati aku dilanda kemurungan . kalau macam nie , macam mana nak focus buat revision ? tumpuan masa buat latih tubi selalu terganggu bila tiba-tiba fikiran nie teringat balik satu persatu yang terjadi dua tiga hari nie ..

huh !
satu demi satu keluahan aku lepaskan . sekolah , kalaulah aku diberi kesempatan , kalaulah tiba-tiba jin muncul depan aku suruh buat permintaan , aku harap dalam sekelip mata aku dapat larikan diri dari sekolah . guru . guru yang sepatutnya aku sayang dan hormat . sekarang aku rasa macam ada satu tembok yang besar yang buat aku rasa antara aku dan seorang guru itu ada satu jurang yang sangat besar . hubungan mesra antara aku dan guru tidak lagi seakrab dahulu . tergurisnya hati guru maka binasalah masa depan seorang pelajar . ilmu yang dicurahkan mungkin sekali tidak diberkati . aku nak amik periksa lagi 2 minggu . tapi kenapa mesti adanya masalah yang timbul . aku inginkan kerestuan dan doa dari seorang guru . tapi , aku pun tak paham . aku tak paham , ini salah aku ke ? kalau salah , tolong bagi tau mana salah aku . aku rasa ini adalah satu bebanan yang kuat yang aku harus pikul yang aku sendiri tyak tahu jalan ceritanya . satu cerita yang direka hadir di telinga . kenapa wujudnya satu sketsa sebegini . mana hadirnya khabar angin ini .
" jamuan tak nak pergi , KL nak pulak pergi "
mana dapat cerita nie ? aku tak pernah pun rancang nak pergi sampai ke kuala lumpur lepas habis periksa nanti . aku masih waras untuk memikirkan had yang mak aku bagi . tamatnya periksa bulan 10 nie bukan tamatnya sebuah kehidupan . bukan lah sampai nak meraikan seolah-olah tiada lagi waktu yang membenarkan aku untuk bersuka ria . hati aku sebak . tapi ,  sukar untuk aku tonjolkan dihadapan seseorang yang bernama sahabat . aku masih tersenyum disebalik kisah lara yang bermaharaja dihati . aku tau , tanpa minta kebenaran dari orang tua aku pun , aku tau yang parents aku tak kan bagi permition lah nak pergi tempat sejauh kuala lumpur dengan membe-membe dengan umurku yang masih mentah . remaja seusia aku , sememangnya tidak pandai untuk menjaga diri di tempat asing . tapi , mana datangnya cerita yang lepas PMR aku nak pergi KL ? yew . memang ada membe-membe aku rancang nak pergi sana . tapi , talk to my hand lah , aku tak kan join korang , aku lebih selesa berada di rumah dari membantah cakap mak aku . aku nak bukak mulut nak tanya ja pun aku takut !

NUR SARAH SYAUQINA . 
mesti famous nama aku kad bilik guru . macam-macam cerita akan diumpatkan dalam sebuah tempat bernama bilik guru . aku perasan , semua cerita yang buruk-buruk nie timbul lepas dapat result percubaan hari tuh . aku paling tinggi . dengan keputusan 5A 3B . aku masih macam dulu . sama macam mana korang kenal masa tahun-tahun sudah . tapi kenapa cakap aku sombong ? kenapa gelarkan kami bodoh sombong ? aku tak suka bila digelarkan dengan sesuatu yang sememangnya bukan diri aku ! sifat aku memang sebegini . aku bila selisih dengan cikgu , aku bagi salam apa . aku hormat dengan seseorang yang bernama cikgu itu . aku bagi kan satu tanda penghormatan dari seorang pelajar . kalau ada cikgu suruh aku tolong dia , dengan sepenuh hati , aku akan bantu tanpa banyak bicara . aku ikhlas dalam setiap perbuatan . cuma mungkin cara aku melahirkan ekspresi muka , keikhlasan aku di salah ertikan . aku ingin disayangi dan disegani . tapi , semakin hari semakin aku rasa dunia sedang memberi hukuman kepada aku . tapi , apa salah aku ? waktu cikgu mengajar , membuat urusan lain diketagorikan sebagai salah satu sikap sombong . aku terasa bila guru kelas aku kata macam tuh . adakah dia merujuk kepada aku ? okey , aku mengaku . kadang , waktu cikgu mengajar , aku tak pandang muka cikgu tuh , aku sebok dengan urusan aku . tapi tak bermakna apa yang cikgu ajar aku tak dengar . aku tunduk bawah , tapi telinga aku masih teliti dengar setiap apa yang cikgu sebut . nie semua sebab ada membe tegur aku cara aku pandang cikgu , seoalah olah aku marah .. aku sememangnya dilahirkan begini . cara aku meluahkan isi hati dan setiap apa yang aku perkatakan sering disalah tafsirkan . mereka , iaitu guru dan sahabat aku selalu pikir aku tengah marah , tak suka , atau lebih tepat lagi , sombong . sesunggunhnya , aku memang dikurnia kan sifat sebegini . aku tidak pandai untuk menuturkan kata dengan sebutan yang mendayu-dayu . dan aku tak pandai nak memandang seseorang dengan pandangan yang mengasyikkan . mata kau tajam merenung kehadapan sedangkan aku begitu bersemangat untuk memperoleh ilmu . tapi , pandangan aku disalah ertikan . katanya mata aku , mata yang penuh dengan sifat angkuh dah riak . aku seolah-olah dituduh melakukan sesuatu yang bukan diri aku . aku sayang akan cikgu-cikgu aku . tapi , persoalannya adakah mereka juga menyayangi aku ..

FACEBOOK .
wujudnya satu perbalahan antara A dan B . siapa makan cili , dialah yang terasa pedasnya . kerana aku sepasang kekasih bertengkar ? aku ialah seorang pelajar A yang telah terlepas dalam berbicara . satu statement yang buat seorang pelajar B terasa dan telah diluahkan kepada seseorang yang bernama kekasih iaitu pelajar A . A , semestinya memihak kepada A . tapi , hati orang , mana kita tahu . sedangkan pantai lagi berubah , inikan pula hati manusia . mustahil si pelajar A ini akan terus membela nasib sahabatnya ini sedangkan ianya melibatkan kekasih hati yang selama ini bertahta dihati , seorang pelajar B . sekiranya ada sesiapa pelajar B yang membaca , aku si pelajar A mohon beribu kemaafan .

SAHABAT KARIB .
setelah macam-mcam aku lalui . dan macam-macam yang hadir dihati . serta macam-macam yang terlintas dibenak fikiran . aku kini meragui sahabat sendiri . sahabat karib , bukan 1 tapi semua . satu kelas sahabat aku , jadi aku bukan berbicara tentang sahabat yang selama ini memenani aku di dalam kelas . yang dari 2009 duduk disebelah aku dalam kelas . bukan dia yang aku maksudkan . aku sayang kawan-kawan aku . bagi aku , tanpa mereka aku tak mungkin ada di tahap nie . cuma kenapa aku merasakan , disaat aku merasakan kehibaan , sahabat-sahabat disekeliling seolah-olah meminggirkan aku . korang kalau tak puas hati , cakap lah depan-depan . aku tak suka kalau ada cerita yang korang sembang-sembang terselit nama aku . aku paling tak suka depan aku buat baik seolah-olah aku rakannya dunia akhirat tapi dibelakang , pelbagai cerita yang korang umpatkan . aku akan lagi sakit hati kalau aku dapat tau dari orang lain dan bukannya dari mulut kau sendiri . aku respect kau kalau kau berani cakap face to face ngan aku . susah lah korang , bila aku tanya kadang , cakap okey-okey . tapi , belakang aku , kutuk aku macam-macam . sahabat , aku perlukan korang disetiap masa . bukan hanya pada waktu senang dan gembira .

YA ALLAH .
kau seolah-olah sedang menguji keimanan ku . aku sendiri tak pasti , kenapa semakin dekat periksa itu , semakin aku jauh dari mu . aku ingin menjadi seorang hambamu yang sentiasa patuh dan taat akan suruhanmu YA ALLAH . wahai tuhan ku , aku tahu kau mengujiku atas kemampuan ku sendiri YA ALLAH . aku tahu , kau tahu kekuatan dan kelemahan diriku YA ALLAH . sesungguhnya aku hanya berserah kepada mu . aku mohon akan perlindungan dan rahmatmu YA ALLAH .

p/s : ini datang dari hati aku . aku tak bermaksud nak kutuk sapa-sapa , cuma ingin lahirkan rasa yang selama nieh berbuku di hati .
sayang kornag yang baca <3