Saturday, 27 August 2011

tengah baca entry sara ka ?

adoii , tak kan duduk depan PC lagi ?

orang sekarang tengah sebok mengemas , membasuh , menyental rumah masing-masing !

dah-dah tutup cepat .

jom mai rumah ,

beraya umah sara .

oke , setakad ini termampu ,

nak balik kampung dah .

don't be jealous yaw !

haha ,

p/s : SELAMAT HARI RAYA AIDULFITRI kepada semua muslimin dan muslimat . sayang korang yang baca ;) maaf zahir dan batin . ikhlas dari SARA ~

Thursday, 25 August 2011

lega rasanya ;)

aku baca blog-blog BFF aku . haha . pakat dok tulis 

ARR , SYUKUR ALHAMDULILLAH . TRIAL DAH HABIS ..
TRIAL DAH HBIS .

haha , tu tak tengok aku lagi . dari balik sekolah sampai ke petang nak berbuka mengadap komputer . mana ada pusing kiri kanan dah .. fuhh , penat tangan menaip ja dari tadi .
shoutbox la ,
facebook lah ,
tapi tak pa . aku suka menaip . exercise jari gamaknya . dari kena tulis karangan bejela-jela kan ?

berbicara tentang TRIAL , atau nama betulnya perperiksaan percubaan , mesti semua tau betapa mengancam soalannya . apabila menjawab , aku sangat berharap agar the rial one is not difficult like this .

bila TRIAL dah habis nieh , aduhh tak sabar pulak nak dapat result . berapa aku dapat ? membe aku dapat berapa ? sapa paling tinggi ? sapa menang beating ?

the answer will be know when i get the paper result .

*nieh FARADIYANA punya . curi senyap2 . haha , maaf kan aku yayang ;)
dia yang cerita pasal TRIAL dulu .


kita kembali kepada dunia nyata .
umum semua tahu kita akan raya selasa minggu depan .
suasana raya tuh , aku masih tak rasa . masih rasa seperti bulan2 sebelumnya .
ishh , mood raya pun aku tak rasa . sedar2 , dah 25 hari dah para muslim menunaikan tanggungjawab mereka . syukur kepada Allah , aku masih bernafas dan dapat menikmati keindahan dunia hingga ke detik ini .

oke , RAYA !
kita kaitkan dengan MERCUN !
ishh , waktu aku tngah taip nieh pun dok dengar lagi kad luar tuh bunyi pom , pom ..
 err , masa aku nak jawab exam hari tuh pun ada mercun meletup kad tepi dewan .
just imagine , how the guys do that !
rasanya macam nak meletup jantung nieh ..
haha , nasib baik aku bukan perempuan yang jenis melatah . 
kalau tak , haha . jadi bahan untuk ketawa lah aku nanti ..

RAYA . 
apa lagi mengenai raya ?
oke , kita berbicara tentang baju pula . this year , is the second year my family nak buad boria .. haha .
kalau last 3 year kitorang warna merun , tahun nieh warna seangkatan dengannya , pink dan biru .
haha . pakat dok janji ngan kawan dah . hang warna tuh , aku warna nieh . haha ;)

BALIK MANA ?
memandangkan kampung sara just dekat PENANG . so , takkan nak balik PERLIS . haha ,
ayah - penang .
mak - penang .
so , aku ?
penang lah ..

BISKUT RAYA ?
setakat nieh dah buad 4 jenis . nak rasa ?
mai lah singgah rumah . tudia , duk telan aiq liuq (air liur) ka ? haha , toksah(tak payah) dok buad tak tau aihh , nak rasa mai rumah ...
yes . tahun nie aku buat OPEN HOUSE lagi .
tetapi , bukan masa raya , tapi lepas habis exam ..
nak suruh mami tolong buad NASI DAGING 
memandangkan tuh orang utara ja yang tau ,
so nak suruh korang rasa betapa nikmatnya nasi daging . haha ;)

so , macam biasalah . ucapan setiap kali nak raya . bila nak raya baru sedar banyak dosa . sebelum-sebelum nieh tak kalot nak minta maap . haha , *sindir diri sendiri .
so , sara nak mintak maaf atas semua kesilapan sara sepanjang perkenalan kita . terguris hati , terlepas kata , tersalah bicara , harap masih ada kesempatan untuk dimaafkan .

oke , sampai disini saja . panjang tak ? saja nak isi masa lapang . haha , thanks spending u're time . sian korang . aku curi masa nak tulis panjang-panjang . haha ;) sayang korang yang baca <3<3

p/s : sapa baca kena bagi duit raya !!

Saturday, 20 August 2011

old friend ( full version )



kau beat ngan aku nak fight trial . kau tak tau btapa ramai aku beat ngan orang . aduhh ! parah shit aku .

BAHASA MELAYU : 
aku dah kantoi douh ! memang sengal gila lah aku , ringkasan aku salah buat !
aku pikir summary english , aku buat 66 pekataan ja . adoii , macam mana nieh ?
tuh da dikira terlalu sikit . err , kenapa aku bole terpikir tuh summary !!

SAINS :
aku taget gila !
cek jawapan dengan membe , aku banyak betul . dengan membe kelas aku , aku bole menang lah kod .
dengan kau ?
aduhh , takod lah .

SEJARAH :
kau tau betapa stress aku jawab . 
err , macam nak nanges bila hbis exam dapat tau jawapan aku buat salah .
kau tau tak aku taget A ?
penat ja aku study . sejak jawab paper sejarah ,
mood aku nak study hilang !!

MATHEMATICS :
dalam kelas aku selalu the higher !
dengar kau kata kau selalu dapat A , 
kecut shit aku .
tapi tak pa ,
tunggu paper nya nanti .

KEMAHIRAN HIDUP :
kau terel bab enjen ? err , aku bole kena heart attack !
khb aku selalu dapat C .
cuma exam july hari tuh ja dapat B ..
kesian aku .

AGAMA :
broo ! kali nieh aku cam tak leh taget ja subject nieh .
adoii , ye lah , ustazah aku tak nak g tau apa yng masuk .
tapi , tak pa . sebab PMR nanti pun , tak da sapa bagi tau .

GEOGRAFI :
aku tau kita sama-sama lemah .
aku paling tension bab sumber .
sumber sana , sumber sini .
payah aku nak hafal .
arghh ! surender ~

ENGLISH :
aku risau sangat nieh kalau summary aku .
aku takod aku tertukar ngan ringkasan aku .
parah lah nanti kalau aku uat 80 words .
nak nya kena sembelih ngan teacher aku .
haha ;)


so , aku tak sure lah aku bule kalah kan kau . errr , takut btul aku .
dengar pulak kau kata kau asyik study ja .
ishh , aku dah lah study ikot mood .
kau ? err , tabik shit kau !

___________________________________________________________________________



jangan marah aku kalau aku kata aku jadi stalker .
hehe .
macam-macam aku tengok .

walau pun kau kawan petama aku kenal ,
dan kau kawan sepermainan aku kecik-kicik dulu ,
tapi perasaan segan dalam diri aku masih ada .
segan nak tegur kau !
segan nak sembang ngan kau !
segan lah .

err ,
aku tak tulis nama kau kad senarai BFF aku tuh sebab kan aku tulis kad atas tuhh 

ANTARA BFF SARA SEKARANG .

so , nama kau tak da lah .
eii , nak tulis nama kau pun sebenarnya aku segan . haha ;)
tapi ,
kan aku ada tulis kad bawah tuh , 
aku harap kau buleh jadi BFF aku .

tapi tak pa .
kau dah aku anggap BFF aku dah .
walau pun bukan secara rasmi .
siap penyampaian hadiah kew , sijil ka .
tak dak lah ..
tapi , 
aku dah tukar nama kau dalam contax phone aku ,
nama kau ada perkataan BFF belakangnya .
haha , gila kan aku ?
haha . jangan nyesal jadi kawan aku .

tapi , apa-apa pun
kau bukan lagi memori lama ,
tapi kehidupan sekarang ,
no more old friend .
but best friend .

*saja nak tulis panjang-panjang*
harap kau appreciate essei aku . haha ;)

p/s : segala yang baik datang dari Allah , yang buruk datang dari aku . jangan marah aku kalau aku TERguris hati kau . haha ;)

notes untuk kau : jangan nak belagak poyo ngan aku ! err , menyampah lah .. haha . sorry banyak kacau kau dua tiga hari nieh .


<3<3sayang pada si pembaca . thanks spend u're time reading this thing .<3<3

Tuesday, 16 August 2011

old friend

KENANGAN LAMA ?

haha , kelakar kan bila teringat balik . mustahil ianya akan terhapus macam tuh ja melainkan kita yang nak dia di hapuskan ..


tiba-tiba ...
sara terpikir , siapa kawan sara yang mula-mula sara kenal dalam dunia nieh ?


err , kenapa kawan lama sara dulu tuhh tak kekal kawan dengan sara sampai sekarang ?


kenapa kawan rapat sara sekarang bukannya sara kenal dari dulu ?


TAKDIR !


apa pun , kepada si kawan lama , sara masih menyayangi anda . 
dan sara harap kita akan boleh rapat macam mana sara rapat dengan kawan-kawan sara sekarang .


antara BFF sara sekarang :

Aina Farha
Nur Faradiyana
Nurul Rif'ah Afiqah
Nur Alia
Nurul Hafeera Aswani
Nor Fatin Hidayah
Nurul Azzira
Intan Farah Najihah
Siti Noradila
Amirah
Norsyazwani
Noor Farhanah
Nur Elisa Ezlyn
Erma Najihah
Chan Chen Chen .
Nur Fakhira
Farra Azreen
Vernisa Kumaran
Bavani Subramaniam
Huda
Nurul Afiqah
Siti Nor Suziliyana
Siti Aisyah
Muhammad Syafiq
Izzat Fikri
Khairul Hisyam
Azmil
Amirul Syafiq
Eizlan
Izzudin Shah
Satiskumar


LELAKI ?
sikit ?

ada , tapi kurang .. sara rapat dengan lelaki . tapi , bukan lah sampai berkongsi suka dan duka .

jadi , kepada kawan lama sara ,

" aku harap , kau bule jadi BFF aku . aku dah lama kenal kau . tapi tak penah tau pasal kau .. "


*saja sebut semua nama membe . tak nak ada yang terasa seperti mana sara terasa mereka tak sebut nama sara bila berbicara tentang BFF .


tambahan sikit ;)
sara dah maklumkan kepada si DIA yang sara tulis pasal dia . haha . dy request suruh sara cakap yng dia nie

BAIK !

ye lah , kawan lama ! kau memang baik . baik lah , sabab kau tak bunuh orang lagi . hehe .