Thursday, 25 August 2011

lega rasanya ;)

aku baca blog-blog BFF aku . haha . pakat dok tulis 

ARR , SYUKUR ALHAMDULILLAH . TRIAL DAH HABIS ..
TRIAL DAH HBIS .

haha , tu tak tengok aku lagi . dari balik sekolah sampai ke petang nak berbuka mengadap komputer . mana ada pusing kiri kanan dah .. fuhh , penat tangan menaip ja dari tadi .
shoutbox la ,
facebook lah ,
tapi tak pa . aku suka menaip . exercise jari gamaknya . dari kena tulis karangan bejela-jela kan ?

berbicara tentang TRIAL , atau nama betulnya perperiksaan percubaan , mesti semua tau betapa mengancam soalannya . apabila menjawab , aku sangat berharap agar the rial one is not difficult like this .

bila TRIAL dah habis nieh , aduhh tak sabar pulak nak dapat result . berapa aku dapat ? membe aku dapat berapa ? sapa paling tinggi ? sapa menang beating ?

the answer will be know when i get the paper result .

*nieh FARADIYANA punya . curi senyap2 . haha , maaf kan aku yayang ;)
dia yang cerita pasal TRIAL dulu .


kita kembali kepada dunia nyata .
umum semua tahu kita akan raya selasa minggu depan .
suasana raya tuh , aku masih tak rasa . masih rasa seperti bulan2 sebelumnya .
ishh , mood raya pun aku tak rasa . sedar2 , dah 25 hari dah para muslim menunaikan tanggungjawab mereka . syukur kepada Allah , aku masih bernafas dan dapat menikmati keindahan dunia hingga ke detik ini .

oke , RAYA !
kita kaitkan dengan MERCUN !
ishh , waktu aku tngah taip nieh pun dok dengar lagi kad luar tuh bunyi pom , pom ..
 err , masa aku nak jawab exam hari tuh pun ada mercun meletup kad tepi dewan .
just imagine , how the guys do that !
rasanya macam nak meletup jantung nieh ..
haha , nasib baik aku bukan perempuan yang jenis melatah . 
kalau tak , haha . jadi bahan untuk ketawa lah aku nanti ..

RAYA . 
apa lagi mengenai raya ?
oke , kita berbicara tentang baju pula . this year , is the second year my family nak buad boria .. haha .
kalau last 3 year kitorang warna merun , tahun nieh warna seangkatan dengannya , pink dan biru .
haha . pakat dok janji ngan kawan dah . hang warna tuh , aku warna nieh . haha ;)

BALIK MANA ?
memandangkan kampung sara just dekat PENANG . so , takkan nak balik PERLIS . haha ,
ayah - penang .
mak - penang .
so , aku ?
penang lah ..

BISKUT RAYA ?
setakat nieh dah buad 4 jenis . nak rasa ?
mai lah singgah rumah . tudia , duk telan aiq liuq (air liur) ka ? haha , toksah(tak payah) dok buad tak tau aihh , nak rasa mai rumah ...
yes . tahun nie aku buat OPEN HOUSE lagi .
tetapi , bukan masa raya , tapi lepas habis exam ..
nak suruh mami tolong buad NASI DAGING 
memandangkan tuh orang utara ja yang tau ,
so nak suruh korang rasa betapa nikmatnya nasi daging . haha ;)

so , macam biasalah . ucapan setiap kali nak raya . bila nak raya baru sedar banyak dosa . sebelum-sebelum nieh tak kalot nak minta maap . haha , *sindir diri sendiri .
so , sara nak mintak maaf atas semua kesilapan sara sepanjang perkenalan kita . terguris hati , terlepas kata , tersalah bicara , harap masih ada kesempatan untuk dimaafkan .

oke , sampai disini saja . panjang tak ? saja nak isi masa lapang . haha , thanks spending u're time . sian korang . aku curi masa nak tulis panjang-panjang . haha ;) sayang korang yang baca <3<3

p/s : sapa baca kena bagi duit raya !!

No comments: