Saturday, 17 September 2011

komputer

perbualan antara sara dan abah .


SARA ; bah , best lha kak main netbook kawan kak tadi . masa dyorang tengah discuss kak main game ..

ABAH ; orang belajar , kau maen game !

SARA ; dyorang bukan group kak .. kak punya group dah buat presentation dah tadi ..

ABAH ; dah tuh , kau ikot buat apa ?

SARA ; saja teman Fara . p naik bas .

ABAH ; (senyap tanpa reaksi )

SARA ; bahh , best lah kak main netbokk 1 malaysia kawan kak punya tadi .. dia punya tmpat nak gerak mouse tuhh , akak suka betul main .. banyak game bah dalam netbook dia ..

ABAH ; nieh , kita pun ada jugak . ( smbil tunjuk komputer )

SARA ; alah , kak nak yng kak sendiri punya .. hehe , senang nanti tak payah gaduh dah .. lagi pun kak suka guna yng kad laptop tuh . komputer mana ada ..

ABAH ; (senyap sambil senyum )

SARA ; abah tak mau belikan akak satu ka ?

ABAH ; (senyap )

MUMMY ; haa , dah kau nak nak sangat . pegi lha buat ulangkaji . biar dapat 8A .. abah kau belikan lah .

SARA ; bahh , abah tak mau beli pun tak pa . abah repair komputer yng kad bilik belakang tuh ja . nanti lepas kak periksa bole hari-hari kak menghadap game .

ABAH ; bagi lah duit !

SARA ; alah bahh , kak mana ada duit . bahh , lagi pun kalau abah p repair komputer tuhh , semua game dlam komputer nie pindah p sana .. komputer nieh dah tak kan rosak agi dah .

MUMMY ; haa , bagus lah , tak payah lah asyik rosak ja .. biar komputer tuh ja penuh game .

SARA ; haa bahh . betul tuhh .

ABAH ; dah lah , p study uhh . kau dah lah nak periksa , komputer ja kau tau !


tak tau nak tulis entry apa sebenanya , 
p/s ; malas nak bukak shoutbox .. ishh , nanti lha .
kan dah tak da orng datang blog aku .

No comments: