Thursday, 3 November 2011

cinta VS love

rasanya untuk tajuk nieh , aku kurang arif . aku baru limabelas dan ingin berkata tentang isu si DEWASA . cehh *tibatiba teringat satu masa dulu makna bagi perkataan CEHHH . hm , aku pernah laluinya . cuma bukan seperti yang kad dalam tv tuh . tak da lah sampai rela berkorban jiwa dan raga demi KEKASIH . yang sanggup bagi apa ajew pakwenya mintak . tak jugak lah macam yang selalu dating kad kedai makan . I tatap U , U tatap I . bukan !!

cinta aku hanya berhubungan menggunakan gadget dan teknologi . text using the phone . call using the phone . chat using the internet . just that . no dating ! ini adalah disebabkan aku nieh seorang penyegan untuk berjumpa face to face . dan aku tak nak menghampiri zina ( ayat macam aku nieh ustazah pulak ) . ye lha , setiap yang berdua mesti ada yang ketiga kan ? am i right ? dan disebabkan tak da transport . aku mana ada lesen . bas ? hmm , tak mau aku ! dan alasan yang paling kukuh ! hati aku ! hati aku sendiri tak nak pergi jumpa .

nak buat apa jumpa kan ? membe aku sekarang ada jugak lah yang balik sekali ngan pakwenya . kadang keluar pagar sekolah ja , nampak lah pasangan dua sejoli berpakaian uniform sekolah , dating kad bawah pokok . kadang aku pikir , apa yang diorang cakap err ? haha . buat setakat nieh , aku tak pernah lagi . dan aku rasa pun , aku tak nak try zaman persekolahan nieh . hm , biarlah yang pertama itu dating dengan orang yang betul-betul aku sayangg ;)

aku pernah merasai rasanya . cukup lah dengan dua insan bernama lelaki . hm , aku pernah cakap direct depan BFF aku - FARA ( tak tau lah dia ingad lagi ka tak ) " aku tak nak bercouple lagi dah sampai lah aku jumpa orang yang conform conform jadi laki aku . cukup lah dua kali . " aku tak nak lah laki aku nanti jadi seorang lelaki yang ke 13 yang aku sayang . haha , BFF kelas aku semua dah tau aku nieh kuat berangan dan suka pasang impian yang tah apa apa .

sejak wujudnya zaman teknologi nieh , banyak lah orang yang gatal nak berkenalan dengan aku . ada yang aku layan dengan baik , ada yang tak , dan ada yang aku ignore . bila perkenalan itu menjadi baik , mesti lah orang tuh dah di naik tarafkan sebagai BFF aku ! ada lah dua tiga orang yang rapat dengan aku yang asalnya hanya berkenalan dalam dunia maya . yang aku layan nak tak nak and yang aku ignore tuh selalunya yang tak pandai langsung nak curi hati aku . means , bila bersembang asyik dengan soalan yang sama . bosan ~

couple is complicated . kita terpaksa jaga hati dia 24 hours . masa zaman aku bercinta dulu , perwatakan aku berbeza . BFF aku tegur kau makin cepat sensitif sekarang . kau pun dah macam jauh dari kitorang . nak bawak bergurau pun tak boleh . kau dah cepat marah . haa , itu zaman aku couple dulu lah . alah , awal tahun hari tuh . last aku jadi kepunyaan orang bulan march . pastu single sampai sekarang . dan kalau ada sesiapa yang menghulurkan salam percintaan , aku tolak dan aku beri salam persahabatan . haha , aku memang perasan macam aku nieh digilai ramai . menyampah betul aku bila baca balik .

haa , tak da lah . kan sekarang kita hidup dalam zaman teknologi . so , hampir semua orang yang ada kat muka bumi nieh ada FB . so , friend aku mesti lah ramai . ada lah jugak 1504 . sejak lepas PMR , sorang manusia pun aku tak add lagi . orang ja dok add aku . hm , friend aku mesti lah ada yang perempuan , ada yang laki . dah aku perempuan , takkan lah perempuan nak berinteraksi dengan aku melainkan BFF aku . mesti lah laki kan ? kadang tuh tak da apaapa dah mintak number phone . dan ada jugak yang masih tak kenal aku sapa , baru kenal tak sampai setengah jam dah hulurkan salam percintaan . ergghh ~

hm , apa pun kepada lelaki yang dikenali atau pun yang belum aku kenal . aku lebih suka korang jadi BFF dari BF , sebabnya , friend akan kekal selamanya . tapi boyfriend , akan tinggalkan aku bila dah break . dan kepada perempuan yang aku kenali dan aku tak kenali , jangan dok pikir aku nak ngorat pakwe kau macam aku nieh desperate sangat nak berlaki sebab aku tak interest pun ngan pakwe kau ! perhubungan yang terjalin hanya BFF dan bukannya BF .

p/s ; sakitnya hati bila ditipu . aku tak pandai menipu dan tak suka penipu . tak tau pulak aku sedang berhadapan dengan si penipu . rupanya semua ceritanya hanyalah sebuah pernipuan . aku hanya mampu sabar dan cuba mengiyakan katanya tanpa mempercaya sepatah pun yang diperkatanya . aku tak suka merajuk-rajuk dan diminta dipujuk . karang ada pulak yang kata aku mengadangada lah gedik lah . hm , tak paham manusia sekarang .

sayangg korang yang baca

No comments: