Thursday, 10 November 2011

P A S C A P M R

PASCA - aku tak tau apa maksud dia . lantak lah ! tapi aku tau apa bendanya . haha , dia nie lebih kurang macam program yang dijalankan tiap-tiap tahun bagi budak tingkatan 3 sebaik sahaja diorang habis PMR . macam aku . kan ? hm , macam-macam lah aktivitinya . guruguru counselling yang handle . tapi , tiaptiap hari ada panitia masingmasing yang anjurkan sesuatu pertandingan . ( kalau tak paham , buatbuat paham ja )

so , yang buat aku terlintas nak bercerita nieh , sebab majlis penutupannya akan berlangsung besok . actually hari nieh . tapi , aku tak tau kenapa , ia ditunda besok . apa yang important sangat majlis penutupan nieh untuk aku sebab aku yang kena handle majlisnya . means , macam MC . aku pun tak tau apa tuhh . tapi , semua orang asyik sebut tuh ja . aku tak tau aku taip tuh betul ka tak . sebab , macam tuh lah pun yang aku dengar . macam , pengacara lha .

kenapa aku ?
hm , bukan aku yang tawar kan diri aku . macam biasa , kalau cikgu dah mintak sapa yang rela hati nak jadi pengacara nieh , mesti lah aku tunduk muka aku tak nak bagi cikgu pilih aku . kalau boleh nak bawak sorok muka masuk dalam kain nieh . haha , tapi nak buat macam mana kan ? semua dah tau aku nieh macam mana . yakin , berani , hebat , smart ( aku puji diri sendiri err ? haha ) . so , semua BFF vote nama aku . so , cikgu terus bagi aku job tuh .

actually kan , cikgu main petik ja nama aku . nieh disebabkan beberapa hari sebelum tuh masa ada pembentangan kumpulan , aku yang rela hati nak present kad depan . so , mungkin cikgu nampak aku yang paling best kod . so , cerita yang kawan aku vote aku tuhh , hanya rekaan semata mata lha .

sebagai seorang yang penting untuk majlis nieh , so aku dah tau lah sapa pemenang nya . for my group , aku just menang 2 pertandingan dari panitia agama dan 1 pertandingan dari panitia english . sains , math , geografi , sejarah , kemahiran hidup , semua tuh aku tak menang disebabkan aku tak datang dan aku tak da kad sekolah . pertandingan bola jaring , aku nombor 4 . so , tak dapat lah hadiahnya . tapi tak pa , asalkan ada wakil 3A yang menang - RIVERA ( nama keluarga el tigre ) . kumpulan aku nama LILYMU ( nama kumpulan cerita kappa mikey ) .

so , tak surprise lah kan ? tapi , tak pa . haha , yang lagi best , hadiah apa pun aku tau . mana taknya , aku jugak yang balut hadiah . hmm , FARA , AMIRAH , AIMAN menang pelajar kehadiran penuh . aku rasa lah kan , untuk anugerah nieh , AKU , ERMA , HAFEERA pun boleh menang . tapi , kitorang ponteng dalam hari yang sama . hari selepas kitorang pergi UPM tuhh . sekali tuh je arr kitorang ponteng . kan dah tak dapat hadiah . haha :D

but , kenapa aku tak gugup erhh ? hm , confident gila arr . arr , lantak aku . tengok , besok sampai sejuksejuk tangan dia . haha *mengata diri sendiri*

p/s ; ngantuk pulak petangpetang nieh . hm , cepat lah masa berlalu , aku tak sabar nak tunggu 15/11 nie . kenapa ? ada apa ? haha , ceritanya akan menyusul kemudian . dahh ! aku nak sambung tengok kappa mickey . erh , buku ujang PEAH tak baca lagi ~

No comments: