Thursday, 22 December 2011

8A

tajuk kad atas tuhh ,
rasa-rasa tipu ka ?
betoi lha . haha :)

pagi tuhh , 
aku bukannya bersemangat nak g sekolah ,
aku tengok conan aku dulu .
tak leyh nak tinggal .
episode ran hilang ingatan .
haha , sweet cara sinichi luah perasaan 

pukul 11 baru aku pergi sekolah nak amik result .
pergi ngan my mummy . 
dah puas aku halang jangan ikod ,
mummy bertegas nak ikod jugak .
hm , pergi lha . sampai-sampai ,
aku gemuruh semacam ,
pahal pulak semua budak pandang aku nieh .
tetiba aku selisih ngan Fatin .
she's crying .
got 4A 4B , okey what .
" Sarah , kau 8a "

haa ? ya ka ?
terus berlari ke arah kaunter . ( tak tau apa namanya )
cikgu :)
panggil cikgu and senyum .
membe aku semua cakap 8A ,
Sarah , kamu ada hutang apa-apa tak ?
tak da ( kawan2 aku gak yang jawab )
then bila dapat result ,
ya Allah . 8A kau !
aku tak tau nak buat apa .
aku rasa macam fikiran aku dah melayang entah ke mana .
disebabkan cikgu Nik Hasnah yng sampaikan ,
aku terus salam and pluk cium beliau .

then mummy datang and peluk aku .
terlalu banyak yang diperkatakan .
yang aku ingat ,
" mummy akan tetap sayangg kakak even kakak tak dapat 8A . "
haha , kakak tak tau nak cakap apa mie ,
kak mampu kata ,
haa , yew ..
haha , mie , maaf , mummy bukan orang pertama yang berkongsi kegembiraan ini dengan kakak .
itu sebab kakak tak leyh pikir masa tuhh 
kak dah tak tau nak buat apa masa tuhh .
macam orang bodoh ja .
mummy aku peluk aku punya erat ,
aku tau ramai orang pandang .
kalau ada sesiapa yang mulut busuk mengata aku kad belakang tuhh ,
nie pesanan untuk korang 
kau tak yah nak kata lelebih err ,
at least aku ada mak yang bangga dengan aku .
kau ada ?

hm , thanks semua ,
berkat doa semua orang ,
alhamdulillah .
terima kasih Allah ,
mummy ,
abah ,
guru-guru sekolah , 
guru-guru tuisyen ,
keluarga ,
kawan-kawan karib ,
kawan-kawan FB ,
dan semua orang yang turut mendoakan kejayaan kita bersama :)

Sunday, 11 December 2011

aktiviti ku :)

assalamualaikum .
cuti-cuti sekolah nieh , bosan kan dok rumah ?
so , aku chaw kampung ..
dimana ? haha , menuju kearah utara .
apa yang ada kad sini ?
tak da apa .. haha , cuma terdetik difikiran aku tetiba nak cerita pasal ingatan .

biasalah , dah duduk kad rumah orang , apa mereka buat , kita kena ikod .
so , aku follow cousin aku pi ronda kampung .
apa yang best sangat sampai aku nak cerita nieh ?
sebab tengah-tengah aku kayuh basikal tuhh ,
tiba-tiba terdengar lha bunyi kambing mengembek .
haha , so , apa yng peliknya ?
bunyi kambing tuh , terus buatkan aku teringat kan kad si amin .
sapa dia ?
budak paling sengal sekali dalam kelas .
dan budak yang selalu kalahkan aku dalam permainan pool .
ohh , shit .
bukan aku tak reti main ya .
benda nieh dah pun dicerita kan kepadanya ,

okay , selain tuhh ?
antara soalan-soalan BODOH aku masa kejadian gerhana semalam .
"gerhana bulan nieh , kad Malaysia ka , satu dunia ?"
then , soalan-soalan yang aku pernah tanya kad ayah aku masa kecik-kecik dulu .
"abah , kenapa bulan tuh ikod kita bahh ?"
(sewaktu dalam kereta)

hm , yang paling penting ,
gian aku kad pasal malam kampung aku , terlaksana .
my mum pernah kata ,
"kak , popia yang paling sedap , ialah popia kad kampung kita tuhh "
so , apa lagi ?
aku cari popia dulu lha disebabkan aku gila popia .

dok kad sini , FB jarang-jarang lha aku bukak .
hm , hanya phone lha menemani aku tiap masa ,
tuh pun dah tiga empat hari tak berbunyi .
biarlah , save topap ,

dok kad sini , hari-hari baca paper .
bila baca tuhh , jumpa lha top film kad cinema sekarang ,
tengok Twilight dok nombor satu sekali .
perghhh ! tak kan nak menangis kali kedua kodd .
dah meraung separuh mati dah aku sebab tak jadi hari tuhh . haha ;)

okay , sampai sini ja . aku tak da idea sebenarnya , haha :)

p/s ; bila result keluar ?

Friday, 2 December 2011

untiltle .

ohoiii .. as a muslim , kita patut beri dan jawab salam kan ? haha , ASSALAMUALAIKUM . ( jawab cepat )

actually hari nie sara pergi jawab uijan UKKM di Kolej Mara Banting . periksanya boleh tahan lha , math yang selama nieh sara jawab kad sekolah memang sara target ja , tapi jawab tadi , boleh botak kepala sara . haha . math nya , payah habaq angg ! sains , sara jawab ikut logic ja . soalan keperibadian , kelakar . soalannya banyak . sampai 100 soalan , dan kena jawab dalam masa 30 minit . hm , sara rasa sara un tak payah cerita panjang sebab mungkin mak sara nak cerita kad blog dia . so , boleh CLICK SINI untuk ke blog Piasara

hm , so untuk kali nieh sara nak coretkan tentang main tag-tag nieh . sara dah banyak dah tengok blog orang . blog BFF un ada yang dah kena tag . dalam hati nieh dok pikir lha , bila lha aku nieh nak kena tag . hm , akhirnya impian terlaksana . thanks kepada ECAH BFFku . haha . ( click sini )

Rules ;


  • you must post this rules .
  • each person must post 11 things about themselves in their journal .
  • answer the question the tagger set for you in their post . and create 11 new question for the people you tagged to answer .
  • you have to choose 11 people to tag and link then on the post .
  • go to their page and tell them you have tagged him/her .
  • no tag back !
  • no stuff in tagged section about ' you are tagged if you are reading this ' . you legitimately ( a.k.a really , trust with all honestly ) have tagged 11 peoples .
so , ini 11 perkara mengenai sara ;)
  • memang gila watak SINICHI KUDO and HEIJI HATTORI tapi tak berapa suka cerita Detective Conan .
  • mungkin akan menangis jika telepas movie Detective Conan tapi selalu miss ceritanya kalau cuma kes penyiasatan biasa .
  • teringin nak jadi watak RAN MOURI dalam cerita tuh :)
  • seorang yang berani . tapi tak boleh ada orang acah-acah . terus jadi penakut .
  • suka membuat sesuatu dengan memikir apa yang orang akan pikir .
  • tak boleh hidup tanpa facebook selain oxigen , minuman , makanan , tempat tinggal , pakaian .
  • cerewet dalam pemilihan sesuatu , kadang banayk songeh .
  • paling liat nak keluarkan duit . sayang kalau tengok duit makin kurang . tapi , boros .
  • seorang yang sanggup ikad perut semata-mata tak nak guna duit .
  • seorang yang nak berjaya dan berazam tinggi tapi masih tak tau nak jadi apa besar nanti .
  • seorang yang cepat melenting . dan cepat rasa bersalah kerana marah orang .
so , soalan ECAH yang sara kena jawab ;

1. apa perangai buruk sara ?
 ; bangun lambat ! sebab sara paling liat nak bangun even hari sekolah .

2. sapa yang selalu pujuk sara bila sara merajuk / nangis ?
; bantal . sebab selalu jerit kad situ . blog . sebab tak da diari . khayalan . sebab suka cakap sorang .

3. tempat yang sara pernah pergi sampai tak pernah lupa ?
; pesta pulau pinang ? sebab main satu permainan yang melibatkan hidup dan mati .

4. sara suka boy yang macam mana ?
; yang ada bila sara perlukan dia .

5. sara kenal ka siapa ECAH ?
; kenal . dia tuh dulu comot woo . sekarang dah comei . BFF sara masa sekolah rendah .

6. lagu favourite ? and kenangan pada lagu tuhh ?
; banyak . sekarang gila lagu nyanyian Lemonade Mouth masa tengok ceritanya kad TV3 sabtu lepas . sedap woo ! kenangan pada lagu nieh ? tak da , sebab kenangan pada lagu lain yang bukan lagu favourite .

7. sara suka gosip tak ? kalau gosip , gosip apa ja ?
; haha , of cause i am . perempuan kan ? lumrah lha . haha , gosip apa ? semua yang hadir disekeliling . kadang-kadang batu tepi jalan pun digosipkan :)

8. sara selalu hang out kad mana ?
; sara tak selalu . sebab sara anak dara terpelihara . kalau nak keluar pun , tempat yang ada cinema . sebab suka tengok film ;)

9. kartun and film kegemaran sara ?
; kartun ? semua cerita . boleh baca entry sara sebelum nieh . ( click sini ) . film ? ikod perkembangan masa . kalau sekarang , Twilight ! even , tak tengok lagi .

10. sara tak suka orang yang jenis macam mana ?
; yang cakap nak menang ! yang cakap lepas ! yang tak pandai jaga hati dan perasaan sara ! yang pikir dia bagus sangat .

11. komen sara tentang blog dia nieh ?
; cantikk ! ada bunga api !

so , sara nak tanya pulak 11 soalan kepada 11 orang yang terpilih . haha ;)
  • pendapat korang tentang diri sara . ( kena jawab ! jangan kata tak tau or no comment )
  • siapa pelakon Malaysia kesayangan korang ? kenapa ?
  • kalau kena marah ngan mak , buad apa ja ?
  • jenama pencuci muka ? then , pakai apa ja kad muka ?
  • kalau betul lha FB hari tuh di delete betul2 , apa korang rasa dan apa korang buat ?
  • pandai lilit selendang ? kalau pandai , belajar kad mana ? boleh bagi linknya ?
  • minat novel ? layan Dhya Zafira punya ? comment ?
  • korang nilai seseorang yang tak dikenali macam mana ? cara dressing or apa ?
  • blog sebagai tempat ?
  • paling tak suka tengok orang buat apa ?
  • ayat yang paling menyakitkan hati ?
then , orang yang di tagged terdiri daripada ;
okay . cukup 11 ? bapak arr ! pening sara nak pikar sapa yang nak di tag . huh ! merabai cari orang . ada BFF yang tak di tag seperti , FARA , PEAH , AZZIRA dan banyak lagi . ini kerana korang dah pun dah di tag orang lain . hm , okay lha . jawab lha yew .

p/s ; aku teringin nak buat entry pasal wordless wednesday tuhh ;)