Friday, 2 December 2011

untiltle .

ohoiii .. as a muslim , kita patut beri dan jawab salam kan ? haha , ASSALAMUALAIKUM . ( jawab cepat )

actually hari nie sara pergi jawab uijan UKKM di Kolej Mara Banting . periksanya boleh tahan lha , math yang selama nieh sara jawab kad sekolah memang sara target ja , tapi jawab tadi , boleh botak kepala sara . haha . math nya , payah habaq angg ! sains , sara jawab ikut logic ja . soalan keperibadian , kelakar . soalannya banyak . sampai 100 soalan , dan kena jawab dalam masa 30 minit . hm , sara rasa sara un tak payah cerita panjang sebab mungkin mak sara nak cerita kad blog dia . so , boleh CLICK SINI untuk ke blog Piasara

hm , so untuk kali nieh sara nak coretkan tentang main tag-tag nieh . sara dah banyak dah tengok blog orang . blog BFF un ada yang dah kena tag . dalam hati nieh dok pikir lha , bila lha aku nieh nak kena tag . hm , akhirnya impian terlaksana . thanks kepada ECAH BFFku . haha . ( click sini )

Rules ;


  • you must post this rules .
  • each person must post 11 things about themselves in their journal .
  • answer the question the tagger set for you in their post . and create 11 new question for the people you tagged to answer .
  • you have to choose 11 people to tag and link then on the post .
  • go to their page and tell them you have tagged him/her .
  • no tag back !
  • no stuff in tagged section about ' you are tagged if you are reading this ' . you legitimately ( a.k.a really , trust with all honestly ) have tagged 11 peoples .
so , ini 11 perkara mengenai sara ;)
  • memang gila watak SINICHI KUDO and HEIJI HATTORI tapi tak berapa suka cerita Detective Conan .
  • mungkin akan menangis jika telepas movie Detective Conan tapi selalu miss ceritanya kalau cuma kes penyiasatan biasa .
  • teringin nak jadi watak RAN MOURI dalam cerita tuh :)
  • seorang yang berani . tapi tak boleh ada orang acah-acah . terus jadi penakut .
  • suka membuat sesuatu dengan memikir apa yang orang akan pikir .
  • tak boleh hidup tanpa facebook selain oxigen , minuman , makanan , tempat tinggal , pakaian .
  • cerewet dalam pemilihan sesuatu , kadang banayk songeh .
  • paling liat nak keluarkan duit . sayang kalau tengok duit makin kurang . tapi , boros .
  • seorang yang sanggup ikad perut semata-mata tak nak guna duit .
  • seorang yang nak berjaya dan berazam tinggi tapi masih tak tau nak jadi apa besar nanti .
  • seorang yang cepat melenting . dan cepat rasa bersalah kerana marah orang .
so , soalan ECAH yang sara kena jawab ;

1. apa perangai buruk sara ?
 ; bangun lambat ! sebab sara paling liat nak bangun even hari sekolah .

2. sapa yang selalu pujuk sara bila sara merajuk / nangis ?
; bantal . sebab selalu jerit kad situ . blog . sebab tak da diari . khayalan . sebab suka cakap sorang .

3. tempat yang sara pernah pergi sampai tak pernah lupa ?
; pesta pulau pinang ? sebab main satu permainan yang melibatkan hidup dan mati .

4. sara suka boy yang macam mana ?
; yang ada bila sara perlukan dia .

5. sara kenal ka siapa ECAH ?
; kenal . dia tuh dulu comot woo . sekarang dah comei . BFF sara masa sekolah rendah .

6. lagu favourite ? and kenangan pada lagu tuhh ?
; banyak . sekarang gila lagu nyanyian Lemonade Mouth masa tengok ceritanya kad TV3 sabtu lepas . sedap woo ! kenangan pada lagu nieh ? tak da , sebab kenangan pada lagu lain yang bukan lagu favourite .

7. sara suka gosip tak ? kalau gosip , gosip apa ja ?
; haha , of cause i am . perempuan kan ? lumrah lha . haha , gosip apa ? semua yang hadir disekeliling . kadang-kadang batu tepi jalan pun digosipkan :)

8. sara selalu hang out kad mana ?
; sara tak selalu . sebab sara anak dara terpelihara . kalau nak keluar pun , tempat yang ada cinema . sebab suka tengok film ;)

9. kartun and film kegemaran sara ?
; kartun ? semua cerita . boleh baca entry sara sebelum nieh . ( click sini ) . film ? ikod perkembangan masa . kalau sekarang , Twilight ! even , tak tengok lagi .

10. sara tak suka orang yang jenis macam mana ?
; yang cakap nak menang ! yang cakap lepas ! yang tak pandai jaga hati dan perasaan sara ! yang pikir dia bagus sangat .

11. komen sara tentang blog dia nieh ?
; cantikk ! ada bunga api !

so , sara nak tanya pulak 11 soalan kepada 11 orang yang terpilih . haha ;)
  • pendapat korang tentang diri sara . ( kena jawab ! jangan kata tak tau or no comment )
  • siapa pelakon Malaysia kesayangan korang ? kenapa ?
  • kalau kena marah ngan mak , buad apa ja ?
  • jenama pencuci muka ? then , pakai apa ja kad muka ?
  • kalau betul lha FB hari tuh di delete betul2 , apa korang rasa dan apa korang buat ?
  • pandai lilit selendang ? kalau pandai , belajar kad mana ? boleh bagi linknya ?
  • minat novel ? layan Dhya Zafira punya ? comment ?
  • korang nilai seseorang yang tak dikenali macam mana ? cara dressing or apa ?
  • blog sebagai tempat ?
  • paling tak suka tengok orang buat apa ?
  • ayat yang paling menyakitkan hati ?
then , orang yang di tagged terdiri daripada ;
okay . cukup 11 ? bapak arr ! pening sara nak pikar sapa yang nak di tag . huh ! merabai cari orang . ada BFF yang tak di tag seperti , FARA , PEAH , AZZIRA dan banyak lagi . ini kerana korang dah pun dah di tag orang lain . hm , okay lha . jawab lha yew .

p/s ; aku teringin nak buat entry pasal wordless wednesday tuhh ;)

No comments: