Wednesday, 30 May 2012

SPM

dah besar rupanya aku nieh . dah boleh kahwin dah . jeng jeng jeng . GATAI ! haha .

okey , main point aku sebenarnya ialah nak cakap aku nie dah besar . kalau dulu setakat UPSR , dan PMR . ianya cuba peperiksaan besar yang menguji tahap berfikir seorang pelajar . tapi , setelah meningkat dewasa nieh , aku terpaksa menempuhi satu peperiksaan yang sangat BESAR . get it ? haha

okay , SPM . satu peperiksaan yang menentukan halu tujuku satu hari nanti . akan tergapai kah mimpiku untuk menjadikan ibubapaku insan yang paling gembira tatkala melihat aku gah berdiri di persadai dunia sebaris dengan namanama yang hebat yang sering menjadi topik perbualan manusia ?

pembelajarannya semakin rumit . aku sendiri pening kepala . kalau lha aku nieh tak da iman . sahsah , dah lama aku terjun bangunan . haha , thanks to my mummy and my ustazah . sebab selalu ingatkan bunuh diri tu , jawabnya kayu api neraka jahannam . YA ALLAH , jauhkan lah aku dari perkara yang kau murkai .

tiada lagi subject geografi . my means sumbersumber yang selalu memeningkan kepala . hanya ALLAH yang tau betapa aku benci menghafal nama tempat . sedangkan , dalam daerah sendiri pun , kalau orang tanya jalan nak p hospital pun aku tak tau , apa lagi jalan nak p cari bijih timah lha , emas lha , getah lha , itu lha , ini lha .. BUT ! there are still ada subject YANG PALING AKU BENCI . apa lagi kalau bukan SEJARAH !! it is more difficult then before . HATE IT ! kalau dulu boleh lagi main tembaktembak .sekarang ? haram lha nak tembak . A B C D  tuhh mana ada dah !!

hm , ditambah pulak subject biology , chemistry , physics , and add math ! WTF . (welcome to facebook) haha . penat lha aku macam nieh ! bapak payah arr nak paham . ingat senang ka . esei agi ! SUCK than ever . sara , sabar sara ! huh . take a deep breath ... macam lagu taylor swift pulak . haha :)

so , apa lagi nak g tau ? ohh ya . my english and malay . dia punya karangan , haa amik kau . kena lebih 350 words . kalau BM uhh tak pa lagi , ENGLISH ? argghhhh !! aku tak sanggup . aku bukannya tarel english . lagi banyak aku karang , sah sah lha lagi banyak mistake and lagi banyak markah aku kena tolak .

hm , moral of the story , STUDY , STUDY , STUDY ! practice make perfect !

thanks for reading . sayangg sapa yang baca . TERIMA KASIH ALLAH :)