Wednesday, 28 November 2012

rumusan setakat nie

assalamualaikum .




salah apa ?
bagi tau lhaa !
kau diam ,
aku nak tau macam mana ?

kita ketawa .
lama tak jumpa .
cerita itu ini .
bukak semua kisah .
yang tak tau dari mana mula .

sendiri .
tak buat apa-apa .
tunggu bulan jatuh ?

bosan .
tunggu orang datang ,
jemput keluar .
bersiar-siar .

#baget ZAHIRIL ADZIM . haha :)

Sunday, 25 November 2012

hope soo

ASSALAMUALAIKUM :)




YA Allah , hebat betul dugan-dugaan zaman sekarang nie .. haha
just imagine , aku dah siap list kan dah hari nie belajar apa , esok belajar apa , lusa belajar apa ..
tapi satu pun ta menjadi .
bangun dah pukul berapa , 
FB lagi , TV lagi , TIDURR ?

aku rasa malas sangat . 
tapi aku nak study .
faham takk ?
tahun depan aku SPM !!
apa guna sijil UPSR aku yang A dari atas sampai bawah ?
apa guna sijil PMR aku yang berderet A nya ?
kalau sijil SPM aku nanti ada huruf lain selain A ?
AKU TAK NAKKK !!

how to be ?
how to do ?

if only i create my feature .
i want to get married with a rich man so i will be rich too .
and i will be live with my husband happily ever after like in a fairy tales story .
but now , i do not know !
how come if my fate is with a man who don't have anything ?
how come if my fate is to be widow or been divorce earlier ?
macam mana aku nak teruskan hari-hari aku ?
membesarkan anak-anak tanpa duit ?
hidup dengan caci dan hinaan orang ?
merempat dan mengharap simpati dan ihsan orang ?
SUMPAH tak nak !!

aku nak study !
aku nak belajar !
aku nak pandai !
aku nak berjaya !
aku nak kaya !

supaya nanti aku boleh tolong parents aku .
aku boleh biar mereka hidup goyang kaki pada waktu usia mereka semakin lanjut .
aku nak mereka rasa indahnya hidup nie !

tak sabar rasanya tunggu saat bila parents aku hantar kew IPTA .
saat aku rindu nak rasa masakan mummy .
saat aku dapat ijazah .
dan mummy dan abah bangga dapat anak macam aku .
i will make sure that things happen !
IN SHA ALLAH !

tapi sapa boleh lawan takdir ?
KUN FAYA KUN !
sebagai umat islam , kita kena percaya pada qada dan qadar kan ?
tapi ?
adakah kita patut duduk dan harap takdir terjadi ?
takk !
tuh bukan konsep dalam islam !
kita patut bangun dan cuba mengubah takdir !
kann ?

maaf kalau lantang berbicara :)
love you .

TERIMA KASIH ALLAH :)

untitle ;)

ASSALAMUALAIKUM :)

sapa yang terbaca ( sebab mostly korang takkan baca kalau mai blog nie pun )
saya sudah duatahun berblog . dan hampir menjangkau tiga .
tapi sejak masuk asrama dan SHOUTBOX pun tak boleh guna
so , aku menyepikan diri and memBUSYkan diri ..
haha
okey , today aku serious rindu Blog . hm , lama tak ziarah blog-blog orang .
yang paling aku rindu , RASANYA lhaa ,
miss to tulis panjangpanjangpanjang ..

happy holiday :)

Friday, 23 November 2012

pengisian cuti sekolah :)




US . 
not stand for United State but FRIEND .
i still remember macam mana aku rindu kawan-kawan sekolah lama masa baru-baru pindah sini (KUSESS) . tapi sekarang , it really means for me . 
yes , i meant it !


the picture ?
FAMILY PICTURE ?
haha .. they said muka aku muka anak bongsu .
means , muka yang penuh mengada-ngada ..
haha . tangkap pukul 3 pagi nieh weii .
siapkan kerja PARADIGMA . 
but , why just us ?
sebab kitorang yang baik hati nak siapkan kerja semua orang .
form 4 baru kan ?
i still remember a sentence that a form 5 had told me ;
4ZAMRUD selalunya akan jadi kuli sekolah .
now , we are .. sabar je lha ..
key lha , nak balik . 
daa ~

Thursday, 15 November 2012

rindu kodd :)

assalamualaikum :)

jam sudah menunjukkan anka 11 tapi aku masih berselubung dengan pijamas . haha ..
hyee blog :)
how i miss you .
cuti dah mula . actually dah lama dah mula . cuma aku yang malas sangat nak buat apa-apa termasuklah menaip panjang berjela . cuma waktu nie aku tengah bosan tahap apa ja . so bukak blog .

apa yang aku rasa macam nak tulis sangat , sebab terlintas mengenai satu isu nieh , adakah ia penting ? hmm , TWITTER :)

aku tak da . dan langsung tak da keinginan untuk ada . tapi , walaupun aku takda , aku selalu bukak laman tuh untuk stalk tweet kawan-kawan aku . reason ? nak spot check , sama ada diorang ngumpat aku ka ? hmm , okay lha . tetiba rasa nak blogwalking . lama nya tinggalkan zaman tuhh :)