Saturday, 21 December 2013

after SPM

hai :)
it been a while right ? i seem so . hm, actually soo busy yeah org amik SPM .. haha, sometimes aku rasa aku nak sangat duduk depan PC and tulis and luahkan kat blog nie as this is my diary . tapi asrama kan , so aku wujudkan satu buku untuk tulis semua rasa aku time tuh but until now i am not called that book as my diary ! hehe so bnyak yang aku tulis . well selalu macam tuh rasa nak tulis tpi at the end nothing hehe

so sekarang SPM pun dah habis . actually 2 week had pass .. cepat sungguh masa berlalu and next 2 week kena pi PLKN . how sad my life . hm , btw aku rasa PLKN nie adalah hikmah dari Allah lah ..

  • solat aku akan full as kat rumah nie kadang tertinggal and godaan syaitan yg kuat
  • aku takkan lah terlalu memanjakan diri dengan asyik makan and tengok runningman and tidur jee
  • aku boleh dapat duit dengan tak payah pun kerja even ciput je duitnya :'(
  • at least aku buat something lah cuti niee
  • potensi nak sakitkan hati parent tuh makin kurang lah
and the disadvantages are ;
  • cuti aku akan burn
  • aku kena 'masuk' into people again
  • aku kena bangun awal
  • no more runningman in 3 month
  • and maybe cannot work :'(
but its okay its alright .. i can handle it well . hmm :)

okay now another chapter of my stories ; future ? arghh soo stress what to do ? course apa pun aku tak tau . hmm :'( but aim aku IPTA . mmng lah budak sekolah aku ramai yg berimpian nak ke luar but for me , for my level and for my own good with my parents opinion but actually i have no confident at all i will get a chance to go there so i hope and really wish i can get into local university .. it doesn't matter which one either UIA, UITM, UKM, USM, UMS, UM and others lah because this is only my chance.

my plan is taking asasi tapi aku isi jugak borang matrik . kat mana ye aku isi , penang, negeri sembilan hoping boleh jadi cucu kesayangan Tok Ndak hahahaha and Perak kot lupa dah sebab dah lama . ramai org bagi opinion that matrik tak bgus sebab sekarang nie matrik offer luas so orang yang result biasabiasa je boleh dapat . macam aku confirm je dapat result gempak ohh apaapa pun harapharp mmng result aku gempak ! but for me , that is the chance . if there are many people apply matrik and they manage to get it so i will bet them as all the intelligent student toke foundation, asasi, A-level and blablabla yg aku pun tak tau .. tpi aku tak leyh mainmain lah .. soo risau kalau aku hayal lagi :'(

tapi my major problem is course apa ?!! i don't even know what i'm good at ! so sedihh :'(

hm, i thought it all for now . sebenarnya ini pun hasil penulisan berhari2 .. hehe :)

Monday, 1 April 2013

kalutkalut

assalamualaikum ..
unexpected aku boleh post dari sekolah .. and bukan dari bilik paradigma tapi kat makmal bestari . hehe
hmmm , hari kedua selepas cuti bulan 3 .
azam baru, niat baru ..
harap , istiqamah lha niat nie ..
tapi pengaruh runningman and monday couple tuh terlalu kuat untuk ditepis ..
uwaaaaaa


hm , no matter what , 9A+ jugak
so aku kena usaha macam nk dapat 9A lha kan !!
hm , okey , agak malu post kat sini sebab ramai lalu belakang ..
daaa

Tuesday, 26 March 2013

larut malam

kesian
seorang dihadapan
membara keyakinan
memberi penerangan buat kefahaman
semua mndengar memberi tumpuan
tapi sayangg
si ketua menghina
hina si guru yang memberi ilmu
mengejek si abang yang serba kekurangan
bukan ditugur malah disokong
yang lain seboh memecah tawa
tanpa rasa malu dan hina
terus mengata kurniaan Allah
seperti ianya lucu
sedangkan hina

aku diam
tiada reaksi
mengharap si pembentang
lekas berhenti
tawa yang lain
ku pandang sepi
apa yang lucu
mntertawakan kekurangan
atau
megah kesempurnaan
manusia
bergurau tak kira masa
tanpa sedar
dia tersarsar

sahabat
agar kau sedar
kita pelajar
bakal menduduki sebuah peperangan
yang menentukan corak kehidupan ..

------------------------

ketua
si pemimpin jelata
gemilangkan di bawah
jika
yang atas gulana
hebatnya dia
berdiri berpolitik
cantik tuturnya
membakar semangat
si pejuang sejagat
tapi kenapa
penunjuk buruk
memberi contoh
teladan terkutuk

-----------------------

aku
dan sahabat
si pejuang bangsa
penjamin negara
disatu masa

TERIMA KASIH ALLAH

Thursday, 14 February 2013

friendship :P

SORRY . REALLY SORRY .



okay , assalamualaikum ...
maaf sebab aku lupa aku masih ada korang .
maaf sebab aku lupa aku lah punca .
maaf sebab aku pentingkan diri .
maaf sebab aku pikir masalah sendiri dari korang .
maaf sebab aku pikir perasaan aku and tak pikir perasaan korang .

its not merajuk lha nana ..
its not cepat terasa lha chen ..
and
its not lupakan korang ..

betul cakap alia aku pikir perasaan diri sendiri je yg terasa .
smpai nak post benda yg buat SEMUA orang terasa .
betul cakap fatin yg dyorang mmng berhak terasa sebab ayat aku ..
walaupun pada dasarnya aku just nak ckap aku yg terasa .
betul cakap aina , aku tulis tak ingat orang ..
tak ingat bahawa still ada aina or membe lain kat sisi aku .
betul cakap fakhira , diorang still sayangkan aku cuma aku je yg buta ..

okay , aku nangis :)

tapi betul ..
the benefit of this problem , aku dapat tngok sapa yg terasa ,
mknanya korang still syangkan aku .
ye , sayang tak bermakna kena lafaz .
betul cakap fakhira , selalu keluar sekali tak bermaksud kawan sejati .
tangkap gmbar sama2 tak bermaksud kawan sejati .
dan jarak bukan penentu rapatnya ukhwah ..

kawan is someone yg kita sangat perlukan ..
tmbah2 baya macam aku and kita .
peralihan antara kanak2 dan dewasa iaitu remaja ..
hormon mmbuatkan kita rasa kawan is more important than everything after family .

sahabat tak bermakna kita dah kenal lama ..
kalau ikot konsep tuh , Hafidzul lha sahabat aku . sebab dia je yg aku dah kenal sebelum tadika lagi smpai sekarang ..
sahabat tak bermaksud kita sentiasa contact ..
kalau macam tuh Fara sorang je lha sahabat aku sebab berjiran .
sahabat tak bermaksud sapa yg aku rapat sekarang ..
kalau mcam tuh kawan KUSESS je lha ..
sahabat bukan bermaksud yg dah lama sekelas .
kalau macam tuh kawan BBSS je lhaa . tmbah2 yg dari SKPU .

but sahabat is someone yg kita selalu ingat everytime .
is someone yg kita mention dalam doa ..
is someone yg rindu bila dia tak da .
is someone yg rasa sakit bila kita disakiti .
is someone yg paham bila kita ada problem .
is someone yg akan mnasihati kita bila terpesong .
is someone yg akan betulkan kita bila dah tersasar .
is someone yg akan panggil kita bila kita keseorangan .
is someone yg nampak airmata kita saat kita senyum ..

sorry once again sebab terasa dan buat korang terasa sebab aku terasa ..
nie bukan benda kecik .
yes , it mmng benda kecik bgi korang .
tapi tak bgi aku .

i am not sensitive !
korang tak berada di tempat aku . korang tak rasa .
okay , aku ngan korang dari darjah 3 ..  smpai bulan 1 form 4 .
mcam2 dah kita lalui , terasa itu terasa ini .
tak nak kawan lha , pulaukan lhaa ,
and start naik form 3 kita rapat gilaa kan ?
kalau terasa pun , tak simpan lam hati sebab apa ?
we know each other !

then aku pindah , being a NEW person , at a NEW school , with a NEW friend and a NEW environment !
pun ada friendship matter ngan budak kelas .
alasan ; dyorang tak bleh terima sifat aku .
sebab dyorang tak biasa .. korang lain lha , kita dah mmng kenal .
naik semester 2 baru start rapat .
paham masing2 mcam mna ..
bila aku ckap dyorang dah tak terasa sebab tau aku bukannya marah .
ye lha , aku kan nampak je marah sebenarnya tngah gurau ..
and bila a group yg baru tuh baru je rapat ,
dah kena pindah kelas .


aku sorang masuk dalam kelompok baru ,
so kitorng akan cepat rapat sebab kitorang sma2 baru ..
thun nie aku sorang masuk dalam kelompok lama .
semua yg lama dah amik masa 5 thun dah untuk rapat sesama dyorang .
so , what for nak berkawan aku yg sorang dalam kelas tuhh ?
aku SEORANG keyy , dalam kelas baru nie ..
tapi aku wat lekk je sebab ?
tak nak lha orng pikir aku cengeng gila .
lagi pun aku nie tak reti nak moody lelama .
aku kan mmng suka gelak and bercerita ..
rasanya form 4 lama yg kenal diri aku yg sebenar , Farina , Suhaira , Syafiqah , Milo .
tuh pun sbb paradigma .. Farina sebab ahli dorm pling rapat .

tengok je lha apa jadi kat Hanum .
smpai pindah baik sekolah lama . even dah form 5 .
sebab tak da semangat nak blajar kat kelas baru .
and aku asyik ngantuk je lam kelas .
kalau kat 3A kalau dah bosan bleh lah pndang belakang berinteraksi ngan Dila , Fara , Peah ..
kalau kat 4Z bleh lha sembng ngan Farhah ..
kat kelas baru nie ?
statue of liberty lhaaa ..
mmng lha ada certain form 4 lama yg nampak baik .. tapi korng tak da kat tempat aku .
still ada jurang .
aku bukan sekolah teknik yg ada dua batch jee ..

ditambah pulak lepas berpecah nie , budak laki mcam dah tak kenal dah 4Z ..
belagak cam form4 lama .
knapa ckap cam uhh ?
sebab mmng dyorang mcam tuhh .

so , thanks Farhah .. tunggu aku lunch sekali . thanks Syu , tunggu aku dinner sekali . thanks Diana , tunggu aku stay up sekali ..

so korang , is it sensitive bgi aku kalau aku terasa ?
is it cengeng bagi korang kalau aku rasa korang dah lupa aku ?
is it merajuk bgi korang kalau korang kau tempat aku ?

im so so so so jealous bila tngok gmbar korang ramai2 ..
betul kata fakhira , selalu keluar sekali and bergambar sekali tak bermaksud apa2 ..
thanks masih sayang aku ..

serious kat rumah chen tadi aku dah nak nangis ..
then Fara nak tngkap gmbar ramai2 .
so , SENYUM jee lhaa :)

aku tak tau sapa ja yg akan baca ..
and kalau yg baca tuh terdiri dari pada KORANG yg aku mksudkan
aku mintak maaf ..
and the moment Alia tnya sapa terasa ngan Sarah ,
major angkat tangan .
aku rasa batu hempap aku gilaa . SOOOO SOOORRRRRRRYYYYY :)

masalah persahabatan masa tahun akhir persekolah betulbetul dugaan ~

thanks spending your time here :)
sorry again .
love you :)

TERIMA KASIH ALLAH :)