Saturday, 21 December 2013

after SPM

hai :)
it been a while right ? i seem so . hm, actually soo busy yeah org amik SPM .. haha, sometimes aku rasa aku nak sangat duduk depan PC and tulis and luahkan kat blog nie as this is my diary . tapi asrama kan , so aku wujudkan satu buku untuk tulis semua rasa aku time tuh but until now i am not called that book as my diary ! hehe so bnyak yang aku tulis . well selalu macam tuh rasa nak tulis tpi at the end nothing hehe

so sekarang SPM pun dah habis . actually 2 week had pass .. cepat sungguh masa berlalu and next 2 week kena pi PLKN . how sad my life . hm , btw aku rasa PLKN nie adalah hikmah dari Allah lah ..

  • solat aku akan full as kat rumah nie kadang tertinggal and godaan syaitan yg kuat
  • aku takkan lah terlalu memanjakan diri dengan asyik makan and tengok runningman and tidur jee
  • aku boleh dapat duit dengan tak payah pun kerja even ciput je duitnya :'(
  • at least aku buat something lah cuti niee
  • potensi nak sakitkan hati parent tuh makin kurang lah
and the disadvantages are ;
  • cuti aku akan burn
  • aku kena 'masuk' into people again
  • aku kena bangun awal
  • no more runningman in 3 month
  • and maybe cannot work :'(
but its okay its alright .. i can handle it well . hmm :)

okay now another chapter of my stories ; future ? arghh soo stress what to do ? course apa pun aku tak tau . hmm :'( but aim aku IPTA . mmng lah budak sekolah aku ramai yg berimpian nak ke luar but for me , for my level and for my own good with my parents opinion but actually i have no confident at all i will get a chance to go there so i hope and really wish i can get into local university .. it doesn't matter which one either UIA, UITM, UKM, USM, UMS, UM and others lah because this is only my chance.

my plan is taking asasi tapi aku isi jugak borang matrik . kat mana ye aku isi , penang, negeri sembilan hoping boleh jadi cucu kesayangan Tok Ndak hahahaha and Perak kot lupa dah sebab dah lama . ramai org bagi opinion that matrik tak bgus sebab sekarang nie matrik offer luas so orang yang result biasabiasa je boleh dapat . macam aku confirm je dapat result gempak ohh apaapa pun harapharp mmng result aku gempak ! but for me , that is the chance . if there are many people apply matrik and they manage to get it so i will bet them as all the intelligent student toke foundation, asasi, A-level and blablabla yg aku pun tak tau .. tpi aku tak leyh mainmain lah .. soo risau kalau aku hayal lagi :'(

tapi my major problem is course apa ?!! i don't even know what i'm good at ! so sedihh :'(

hm, i thought it all for now . sebenarnya ini pun hasil penulisan berhari2 .. hehe :)